4 pere
100 gr brânză gorgonzola DOP
30 gr miere
Miez de nucă
Câteva fire de... citeste mai mult
O reteta de origine franceza ...foarte usor de facut ,cu putine ingrediente...asemanatoare unei budinci.Buna cu orice fel de fructe insa la fel de buna si cu legume !!! Reteta am preluat-o de la Timi >:D< ...
Ingrediente
Mod de preparareCaisele le spalam,le taiem in doua si scoatem samburele . Luam o tava pentru cuptor de forma rotunda si ungem cu unt.Asezam in tava jumatatile de caisa. Separat punem intr-un bol ouale intregi,zaharul si un praf de sare.Mixam bine ingredientele. Adaugam apoi faina si mixam in continuare.Adaugam laptele putin cate putin si mixam pana ce ingredientele s-au amestecat bine si obtinem o compozitie asemanatoare celei pentru clatite. Punem compozitia in tava peste caise,nivelam si dam tava la cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade pentru 30 minute. Scoatem tava din cuptor cand este gata,lasam prajitura sa se raceasca si pudram cu zahar pudra,dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
|
4 pere
100 gr brânză gorgonzola DOP
30 gr miere
Miez de nucă
Câteva fire de... citeste mai mult
Postat de andaoana
Caisele le spalam si scoatem samburi . Le feliem si le asezam direct in tava . Daca nu aveti tava de silicon atunci trebuie sa ungeti tava cu unt ca sa nu se lipeasca. Intr-un castron amestecam...
Citeste continuareaPostat de Maria68
Se unge si se tapeteaza o forma de tarta ( 2o cm ) . Caisele se taie pe jumatate si se scot samburii. Amestecam faina cu sarea, adaugam o cana de lapte si mixam pana se omogenizeaza, apoi...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|