Clafoutis cu struguri albi strugurei rosii

Postat de Valclaudia in Prajituri
22 Iun 2014 | 4361 vizualizari
Clafoutis cu struguri albi strugurei rosii

reteta acestei bunatati am preluat-o de la Timea. Multumesc, fata draga! >:d

Ingrediente

  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 linguri de zahar tos
  • 250 ml lapte rece
  • 8 linguri de faina alba proaspat cernuta
  • 1 ciorchine strugure alb de masa
  • 1 bol mic cu strugurei rosii proaspat culesi
  • 1 lingura de margarina rama pentru uns forma
  • 2 linguri zahar pudra pentru decorat desertul

Mod de preparare

Se bat ouale la viteza mare a mixerului cu sarea,zaharul si zaharul vanilat.

Reducem viteza, adaugam laptele, apoi faina mixand in continuu si obtinem un aluat lichid, ca de clatite.

Ungem o forma termorezistenta cu margarina, asezam in forma cateva fructe, turnam amestecul si presaram si restul fructelor peste amestec.

Dam forma la cuptorul peincalzit la 180 grade pentru 45 minute, pana cand desertul se rumeneste frumos.

Scoatem forma din cuptor, pudram desertul cu zahar pudra, lasam sa se raceasca complet, portionam si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu struguri albi strugurei rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu prune, crema de lapte si biscuiti

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura cu prune, crema de lapte si biscuiti

Prunele curatate de samburi se amesteca cu zaharul si se dau deoparte. Se pregateste aluatul: untul, oul, sarea, zaharul, smantana, esentele, praful de copt si faina (care se adauga treptat) se...

Citeste continuarea

Desert cremsnit cu foietaj de casa si aroma intensa de cocos

Postat de merisor67

Desert cremsnit cu foietaj de casa si aroma intensa de cocos

Pentru aluat , cernem făina într-un vas, adăugăm 50 g ulei de cocos și începem să amestecăm cele două componente, picurând treptat și apa rece amestecată cu oțetul și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.06.2014, 14:03
la 22.06.2014, 14:03
cu struguuuri o bunatate!
la 22.06.2014, 14:04
Mai ,dar harnica ai mai fost !
la 22.06.2014, 14:10
la 22.06.2014, 14:18
iubesc aroma de strugurei rosii

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking