Clafoutis cu struguri albi strugurei rosii

Postat de Valclaudia in Prajituri
22 Iun 2014 | 4388 vizualizari
Clafoutis cu struguri albi strugurei rosii

reteta acestei bunatati am preluat-o de la Timea. Multumesc, fata draga! >:d

Ingrediente

  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 linguri de zahar tos
  • 250 ml lapte rece
  • 8 linguri de faina alba proaspat cernuta
  • 1 ciorchine strugure alb de masa
  • 1 bol mic cu strugurei rosii proaspat culesi
  • 1 lingura de margarina rama pentru uns forma
  • 2 linguri zahar pudra pentru decorat desertul

Mod de preparare

Se bat ouale la viteza mare a mixerului cu sarea,zaharul si zaharul vanilat.

Reducem viteza, adaugam laptele, apoi faina mixand in continuu si obtinem un aluat lichid, ca de clatite.

Ungem o forma termorezistenta cu margarina, asezam in forma cateva fructe, turnam amestecul si presaram si restul fructelor peste amestec.

Dam forma la cuptorul peincalzit la 180 grade pentru 45 minute, pana cand desertul se rumeneste frumos.

Scoatem forma din cuptor, pudram desertul cu zahar pudra, lasam sa se raceasca complet, portionam si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu struguri albi strugurei rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert pasca cu aluat fraged si merisoare

Postat de Corina33

Desert pasca cu aluat fraged si merisoare

Pregătim întâi aluatul: se mixeaza ouăle cu zahărul și vanilia, se adaugă uleiul, iar la sfârșit făina, praful de copt și coaja de lămâie. Se frământă...

Citeste continuarea

Desert Linzer cu mere

Postat de mirela0911

Desert Linzer cu mere

Umplutura: Mai intai se pregateste umplutura. Se curata merele de coaja, se spala si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se pun la calit intr-o cratita, impreuna cu zaharul si zaharul vanilat....

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.06.2014, 14:03
la 22.06.2014, 14:03
cu struguuuri o bunatate!
la 22.06.2014, 14:04
Mai ,dar harnica ai mai fost !
la 22.06.2014, 14:10
la 22.06.2014, 14:18
iubesc aroma de strugurei rosii

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking