Clafoutis cu mere

Postat de mitinita in Prajituri
20 Ian 2011 | 4596 vizualizari
Clafoutis cu mere

M-am orientat spre Franta cu unul dintre deserturile mele preferate: e gustos si rapid,exact cum imi place mie. Si mai are si calorii putine. 200 calorii pe felie.

Ingrediente

  • 1/4 cup zahar
  • 1/4 cup faina
  • 2 oua
  • 1 cup lapte
  • 400 gr mere,taiate felii
  • 2 lingurite scortisoara ptr deasupra
  • 2 lingurite zahar pudra ptr deasupra
  • optional:stafide

Mod de preparare

Da drumul la cuptor.

Amesteca zaharul si faina intr-un bol.

Bate ouale cu laptele.

Combina amestecul de lapte si oua cu cel de faina cu zahar.

Se unge cu ulei si tapeteaza cu faina forma pentru cuptor.

Se adauga feliile de mar.

Se toarna deasupra merelor compozitia.

Se presara cu scortisoara.

Se da la cuptor cam 25 minute sau pana cand nu mai joaca la mijloc.

Lasa-l sa se raceasca 5 minute.

Se presara zahar pudra si se serveste cald sau rece.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert clafoutis cu mere si stafide

Postat de RODIMUR

Desert clafoutis cu mere si stafide

Merele se spală, se descojesc, se curăță de cotoare și se taie sub formă de cubulețe, nu prea mici. Se unge tava de copt cu unt și se pun cubulețele de mere pe mijlocul ei, iar printre...

Citeste continuarea

Desert mini clafoutis cu mere si pere

Postat de ctlina

Desert mini clafoutis cu mere si pere

Incalziti cuptorul la 180°C. Curatati fructele si taiati-le in cuburi. Rumeniiti-le cu 3 linguri de zahar intr-o tigaie in untul incins, timp de 8-10 minute. Adaugati scortisoara,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.01.2011, 21:31
la 20.01.2011, 21:34
rocsi,ai venit la desert
la 20.01.2011, 21:46
Da' de ce i-ai zis asa ciudat Adino?
la 20.01.2011, 21:50
e bine ca nu m-am gindit doar eu ca e ..ciudat,,
la 20.01.2011, 21:52
Asa-i spune in franceza iar va ganditi la prostii! sau am gresit si se scria cu doi de T?sau conteaza

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking