Clatite a`la Gaby

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
7 Iun 2015 | 2260 vizualizari
Clatite a`la Gaby

Ca sa vezi cum se pupa lucrurile intre ele.....Mi s-a sugerat subtil sa fac niste clatite si mie exact ce-mi trebuia,ca fierbeau dulceturile pe foc,taman clatitele lipseau....dar cum nu pot sa refuz,desi nu ma dau in vant sa fac clatite am zis..hai treaca de la mine.....si cum am tras cu ochiul pe bucataras,tocmai ce se lauda Gaby ca a facut clatite,de dat nu ne da ,ne trimite mereu sa facem.....si am zis sa caut la ea reteta de clatite sa vad ea cum le face,de se tot lauda....adevarul ca nu se lauda aiurea,trebuie sa recunosc......am respectat reteta ei in proportie de 99.9% ,n-am avut coaja de lamaie

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 4 oua mici de la gainile mamei
  • 380 g faina
  • 250 ml apa minerala
  • 2 linguri zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie ( eu n-am avut)
  • 3 linguri ulei de masline
  • Umplutura
  • fiecare cu ce are
  • eu am dulceturi ,de toate pentru toate gusturile

Mod de preparare

Mixam ouale cu sarea si zaharul,apoi adaugam jumatate din faina,omogenizam,adaugam jumatate din lapte,apoi restul de faina si laptele.Omogenizam bine,adaugam zaharul vanilat apa minerala si la final uleiul de masline.

Punem pe foc tigaia de clatite o lasam sa se incinga,adaugam cativa stropi de ulei ( doar la prima clatita,apoi nu mai este nevoie de ulei) cand s-a incins uleiul turnam cu polonicul compizitia de clatite,uniformizam pe toata suprafata tigaii si lasam sa se prajeasca 1-2 minute pe fiecare parte.

Procedam la fel pana terminam compozitia.Le umplem cu diverse dulceturi,dupa pofta si dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite a`la Gaby" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu crema de capsuni

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu crema de capsuni

Blat :Margarina la temperatura camerei o mixam cu zaharul pana acesta se topeste,apoi adaugam galbenusurile,omogenizam.Adaugam amoniacul stins cu zeama de lamaie si faina cernuta.Albusurile cu...

Citeste continuarea

Prajitura cu prune si bezea

Postat de gaby_d

Prajitura cu prune si bezea

Mixeaza untul impreuna cu zaharul pana ce se topesc toate granulele de zahar. Adauga galbenusurile celor 4 oua, pe rand, mixand dupa fiecare. Amesteca faina cu praful de copt,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.06.2015, 19:06
Si eu le faceam tot cu amestec de lapte si apa minerala, dar nu puneam ulei in ele. Ultimele dati mi-a sugerat cineva sa pun si mi-a placut cum au iesit
la 07.06.2015, 19:07
ce-mi plac clatitele!
la 07.06.2015, 19:13
iar o copiati pe Gaby asta? )) ce pofta mi-e
la 07.06.2015, 19:15
Die,e tot o copiala pe aici...Gaby asta e de belea....
la 07.06.2015, 19:16
unde-i clatita mea?

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking