Clatite banatene

Postat de Adinacarla in Dulciuri
9 Mar 2011 | 4282 vizualizari
Clatite  banatene

Ingrediente

  • 12 clatite
  • 500 de grame de branza de vaci
  • 5 oua
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • 250 grame de smantana dulce
  • 250 de grame de zahar
  • stafide
  • unt pentru uns tava

Mod de preparare

Se amesteca branza dulce cu un ou intreg, 50g zahar si stafide, 2 plicuri de zahar vaniliat.

Separam ouale, galbenusele le mixam cu 100g zahar si smantana.

Umplem caltitele cu amestecul de branza se impacheteaza si se aseaza intr-un vas uns cu unt ( eu am avut o tava de inox).Punem cateva bucati mici de unt si deasupra de caltite.

Se toarna peste clatite crema de galbenusuri si smantana si se introduc in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius.plbusurile se bat spuma tare, apoi se adauga restul de  zahar si se continuam baterea pana la dizolvarea complecta a zaharului. Cand crema de galbenusuri pare sa se inchege pe margini, se scoate tava din cuptor si se monteaza rapid pe deasupra bezeaua. Introducem dinou la cuptor si se mai coace pana cand se caramelizeaza bezeaua.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite banatene" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

CLĂTITE BĂNĂȚENE

Postat de panacris

CLĂTITE BĂNĂȚENE

Ouăle se bat energic cu un praf de sare, adăugându-se concomitent apa minerală și făina, până ce se obține un aluat fluid, de consitența smântânei lichide, ce se...

Citeste continuarea

Desert clatite banatene

Postat de merisor67

Desert clatite banatene

Pentru clatite am facut aluat clasic din 3 oua, 3 linguri zahar, 600 ml lapte, 300 ml apa minerala, esente, un praf de copt, un praf sare, aproximativ 500 gr faina. Mi-au iesit vreo 25...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.03.2011, 13:25
delicioase
la 09.03.2011, 13:49
delicioase
la 09.03.2011, 13:58
vaiiiii, ce bunatate
la 09.03.2011, 14:03
super bune
la 09.03.2011, 16:21

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking