Clatite banatene

Postat de lilik in Dulciuri
11 Oct 2012 | 7814 vizualizari
Clatite banatene

Am tot vazut pe-aici aceste clatite,eu nu am mai facusem,nici nu mai mancasem si curioasa cum sunt m-am pus pe treaba...am fost placut surprinsa de rezultat,grozave...sigur o sa le mai repet...

Ingrediente

  • 8 clatite dupa reteta preferata
  • 5 oua
  • 300 gr ricotta(branza de vaci)
  • 200 gr smanatana
  • 270 gr zahar
  • un pumnisor de stafide
  • brandy
  • coaja rasa de lime
  • 2 pliculete vanilina
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • unt

Mod de preparare

Punem stafidele la inmoi in 3-4 linguri de brandy.

Mixam ricotta cu 50 gr zahar si 1 ou,apoi adaugam stafidele si putina coaja de lime.

Cu aceasta crema de branza umplem clatitele si le inchidem la capete,apoi le rulam;procedam astfel cu toate clatitele,apoi ungem o tava cu unt si le asezam frumos in ea.

Separam albusurile de galbenusuri de la cele 4 oua ramase si mixam galbenusurile cu 100 gr zahar pana devin cremoase,apoi adaugam smantana si 1 pliculet de vanilina si mai mixam putin.

Crema obtinuta o punem in tava peste clatite,apoi dam la cuptorul incins la 180° timp de 5-10 minute cu cuptorul usor deschis(cat sa intre o lingura de lemn),timp in care pregatim bezeaua.

Mixam albusurile cu zaharul,1 praf de sare,zeama de lamaie si 1 pliculet de vanilina pana formeaza tepi.

Cand bezeaua este gata scoatem tava din cuptor si o punem peste clatite,iar cu o furculita modelam putin bezeaua,dupa care dam iar la cuptor(tot cu usa usor deschisa) pana bezeaua se rumeneste frumos.

Servim clatitele calde sau caldute in cazul meu.

O minunatie!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite banatene" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

CLĂTITE BĂNĂȚENE

Postat de panacris

CLĂTITE BĂNĂȚENE

Ouăle se bat energic cu un praf de sare, adăugându-se concomitent apa minerală și făina, până ce se obține un aluat fluid, de consitența smântânei lichide, ce se...

Citeste continuarea

Desert clatite banatene

Postat de merisor67

Desert clatite banatene

Pentru clatite am facut aluat clasic din 3 oua, 3 linguri zahar, 600 ml lapte, 300 ml apa minerala, esente, un praf de copt, un praf sare, aproximativ 500 gr faina. Mi-au iesit vreo 25...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.10.2012, 17:54
WOWWWWWW PREFERATELE MELE
la 11.10.2012, 17:56
n-am gustat asa ceva dar arata grozav! Cred ca am sa le incerc, candva si eu.
la 11.10.2012, 17:59
Wauuuu,arata delicios
la 11.10.2012, 18:00
Apăi la clătitele astea clar că "Banatu-i fruncea". Musai să le gust vreodată, adică cât mai repede posibil
la 11.10.2012, 18:03
Padre hai repejor sa te servesc

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking