Ingrediente
- pentru clatite
- 2 oua
- 400 ml lapte
- 1 praf de copt
- zahar vanilat
- 3 linguri zahar
- faina cat sa iasa un aluat subtire
- pentru crema de galbenusuri
- 3 galbenusuri
- 3 linguri de zahar
- 200 ml smantana
- zahar vanilat
- pentru crema de branza
- 300 g branza proaspata
- 1 ou
- zahar vanilat
- 3 linguri de zahar
- pentru bezea
- 3 albusuri
- 6 linguri de zahar
- un praf de sare
- unt pentru uns tava
Mod de preparare
Vom face clatitele din ingredintele sus mentionate. Dupa ce sunt gata le umplem cu crema de branza
Crema de branza: branza o amestecam cu oul, zaharul si zaharul vanilat pana de vine ca o crema.
Pentru crema de galbenusuri-se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat dupa care o amestecam cu smantana.
Pentru bezea-batem albusurile spuma cu un praf de sare, dupa care adaugam zaharul in ploaie, mixam pana devine o spuma densa si lipicioasa
Ungem o tava termorezistenta cu unt, apoi punem clatitele una langa alta, adaugam crema de galbenusuri si dam la cuptor la foc mic timp de 10 minute, dupa care scoatem tava si turnam bezeaua si dam la cuptor cu usa intredeschisa pana se usca bezeaua.
Se serveste rece
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite banatene" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|