Clatite banatene

Postat de aziz in Prajituri
15 Noi 2011 | 7160 vizualizari
Clatite banatene

Fetele pe Bucataras mai ales Ela m-a ispitit...poti sa rezisti la astfel de bunatate?!!Acum sa nu te superi ca m-am jucat putin cu reteta ,merci Ela o bunatate de clatite.....dar sa va povestesc repede Dia nu mai are rabdare:

Ingrediente

  • Aluat pentru clatite:
  • 3 oua
  • 400 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 125 gr zahar sau dupa gustul fiecaruia
  • faina aproximativ 350-400 gr
  • 50 gr unt topit
  • Umplutura:
  • branza de vaca dulce 200 gr(pentru 3 clatite)
  • 1 ou
  • esenta de vanilie
  • zahar dupa preferinta
  • gem de prune cu menta si scortisoara
  • Budinca :
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri cornflour (amidon)
  • 2 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

 Facem compozitia pentru clatite amestecand ingredientele de mai sus si incingem tigaia unsa cu putin unt sau ulei. Luam cu un polonic din compozitie si prajim clatitele pe ambele parti.

Branza se amesteca cu oul, zaharul si zaharul vanilat. Eu am facut intr-o tava de cozonac toata bunatatea asa ca nu am avut nevoie decat de 6 clatite, restul au disparut de pe farfurie cu ciocolata cu tot :)). Trei clatite le umplem cu branzica si alte trei cu gem. Tava o ungem bine cu unt. Asezam clatitele apoi punem budinca din ingredientele de mai sus (exact cum este nu trebuie fiarta inainte ). Punem deasupra cateva cubulete de unt. Dam la cuptorul preincalzit 200 grade. Cand devine aurie deasupra scoatem din cuptor si lasam la racorit ...

Nu va mai spun ce e de facut ca va descurcati voi si fara mine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite banatene" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (53)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

CLĂTITE BĂNĂȚENE

Postat de panacris

CLĂTITE BĂNĂȚENE

Ouăle se bat energic cu un praf de sare, adăugându-se concomitent apa minerală și făina, până ce se obține un aluat fluid, de consitența smântânei lichide, ce se...

Citeste continuarea

Desert clatite banatene la cuptor ca la Ana Lugojana

Postat de merisor67

Desert clatite banatene la cuptor ca la Ana Lugojana

Cum se prepara Desert clatite banatene la cuptor ca la Ana Lugojana Pentru clatite am facut aluat clasic din 3 oua, 3 linguri zahar, 600 ml lapte, 300 ml apa minerala, esente, un praf de...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 15.11.2011, 15:59
Nici eu nu mai am rabdare...repede 2 clatite la mine... pana nu lesin si dau ochii peste cap.
la 15.11.2011, 15:59
Clatiteeeee bune bune
la 15.11.2011, 16:05
si eu vreau
la 15.11.2011, 16:06
Delicioase!
la 15.11.2011, 16:06
dac-ai zis ca e "pe vine" am tot stat atenta
si atat de atenta am fost,ca am pierdut tocmai momentul lansarii precum Costel "sfarsitul lumii"
Acuma le-or fi mancat Miha si Vladimir si io a trebui sa-mi fac

Vezi toate comentariile (53)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking