Ingrediente
- 10 clatite
- 350 gr ricotta
- 5 oua
- 2 plicuri zahar vanilat
- coaja rasa de la o lamaie
- 200 ml smantana
- 200 gr zahar
- unt
- stafide
Mod de preparare
Preparam clatitele dupa reteta fiecareia.
Punem branza intr-un vas, adaugam 1 ou, 1 zahar vanilat, coaja rasa de la lamaie, 50 gr zahar, stafide si mixam pana la omogenizare.
La celelalte 4 oua separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu 1 zahar vanilat, 50 gr zahar si smantana.
Umplem clatitele cu crema de branza, le rulam si le asezam una langa alta intr-un vas termorezistent pe care l-am tapetat in prealabil cu putin unt.
Deasupra turnam crema de galbenusuri si dam la cuptorul preincalzit circa 15-20 minute, pana cand crema incepe sa se intareasca pe margini.
Cu 10 minute inainte de a fi gata, batem spuma tare albusurile cu un praf de sare si 100 gr zahar.
Scoatem clatitele si cu ajutorul unei linguri mari punem spuma de albusuri peste crema de vanilie. Punem din nou inapoi in cuptor si lasam pana spuma devine aurie ca o bezea (circa 15 minute).
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite banatene" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|