Clatite banatene sau "ca la Ana Lugojana"

Postat de Dya in Dulciuri
19 Aug 2014 | 11389 vizualizari
Clatite banatene sau "ca la Ana Lugojana"

Este prima data cand le incerc, au iesit foarte bune, insa bezeaua nu mi-a iesit tocmai grozav. Si asta cred datorita cuptorului care are ani multi si grei in spate. Una peste alta, mi s-ar fi parut mult mai gustoase in combinatie cu un sos de zahar ars si frisca :)

Ingrediente

Pentru foile de clatite ne sunt necesare:

  • 2 oua
  • 600 gr faina alba de grau
  • 2-3 linguri cu zahar sau dupa gust
  • apa minerala carbogazoasa cat cuprinde

Pentru umplutura ne sunt necesare:

  • 2 oua
  • 100 gr stafide
  • 300 gr branza proaspata de vaci
  • 2 linguri mari cu smantana
  • zahar tos/vanilat dupa gust

Pentru "crema" de galbenusuri ne sunt necesare:

  • 5 galbenusuri
  • 200 gr smantana
  • un plic cu zahar vanilat
  • optional: 1-2 linguri cu zahar tos

Pentru bezea ne sunt necesare:

  • 5 albusuri
  • 150 gr zahar tos

Suplimentar ne sunt necesare:

  • 50 ml ulei pentru a coace foile de clatite
  • 50 gr unt pentru a unge vasul in care vom coace clatitele

Mod de preparare

Incepem prin a pregati foile de clatite : se amesteca ingredientele date pentru aluat, acesta din urma trebuind sa aibe consistenta celui pentru chec, insa usor mai subtire.  Se coc apoi la foc potrivit, avand grija sa ungem tigaia cu putin ulei ori de cate ori este necesar. 

 Pregatim apoi umplutura, amestecand ingredientele date, pana la omogenizarea completa. Cu aceasta vom umple ulterior foile de clatite, pe care le vom impacheta sau le vom rula, dupa preferinte. Le asezam intr-un vas termorezistent uns cu untul pastrat la temperatura camerei.

 Mixam apoi galbenusurile cu zaharul pana ce acesta se topeste complet. Aduagam smantana si omogenizam. Compozitia astfel obtinuta o turnam peste clatite.

 Pentru bezea mixam albusurile cu zaharul, atat cat spuma formata sa fie suficient de inchegata (sa nu curga, iar zaharul sa fie topit complet).

Adaugam bezeaua peste clatite si punem vasul la cuptor atat cat este necesar.

Se portioneaza doar dupa racirea completa, treptata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite banatene sau "ca la Ana Lugojana"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Retete similare

Clatite Banatene sau "Ca la Ana Lugojana"

Postat de mimmi

Clatite Banatene sau "Ca la Ana Lugojana"

Pentru inceput facem clatitele : Batem ouale,adaugam coaja rasa de portocala,un praf de sare si alternand faina si laptele. Incingem o tigaie,o ungem cu putin ulei,turnam din compozitie si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.08.2014, 22:43
la 19.08.2014, 22:54
vreau si eu
la 19.08.2014, 22:58
O, Dya...ce splendoare irezistibila...arata asa diafane clatitele tale ...si mi-ai facut o pofta de zile mari! Nota maxima ai draga mea draga pentru deliciosul desert! P.S. o fotografie superba la avatar! esti tare frumoasa!
la 19.08.2014, 23:05
Ruxi scump esti o draguta ca de obicei!
Sincer, au fost bune tare , dar pozele imi par oribile
Cat despre poza de la avatar,,, eram dragutica, este destul de veche, are cativa ani, dar imi pastreaza amintirile si fericirea vie acum nu mai sunt asa...
Te pup si te imbratisez cu mult mult drag!
la 19.08.2014, 23:06
Claudia multumesc

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking