Clatite cu branza la cuptor - Blynai

Postat de ctlina in Dulciuri
16 Feb 2017 | 4071 vizualizari
Clatite cu branza la cuptor - Blynai

Ziua națională a Lituaniei este sărbătorită astazi 16 februarie - Ziua proclamării independenței de stat (1918). Dupa reteta de Papanasi lituanieni - Varškėčiai, va invit astazi la clatite. In  Lituania, clatitele blynai sunt foarte populare. Spre deosebire de blinis, aluatul este fara drojdie, deci un aluat de clatite obisnuit. Se servesc umplute cu branza de vaci si acompaniate de smantana. Seamana cu clatitele romanesti nu-i asa?   http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/02/clatite-cu-branza-la-cuptor-blynai.html

Ingrediente

Pentru clatite:

  • 2 cani de faina
  • 3 cani de lapte (am pus 4)
  • 3 oua
  • 2 linguri de zahar
  • sare
  • ulei

Umplutura:

  • 400 g de branza de vaci
  • 6 linguri de zahar
  • 1 ou
  • vanilie esenta
  • o mana buna de stafide

Topping;

  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri zahar
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Puneti faina intr-un castron adanc. Adaugati sarea, zaharul, ouale treptat si diluati cu laptele. Amestecati bine si lasati sa se odihneasca 2 ore la rece. Dupa acest timp, adaugati lapte daca aluatul vi se pare cam gros si amestecati. Cu un polonic, depuneti din compozitie in tigaia incinsa si unsa. Formati astfel clatitele si le coaceti pe ambele parti. Continuati pana terminati compozitia.

 

Pregatiti umplutura:

Amestecati branza cu zaharul, vanilia, oul si stafidele.

Umpleti clatitele cu compozitia pregatita si depuneti-le intr-o tava unsa.

Amestecati smantana cu zaharul si varsati-o peste clatite.

Dati-le la cutorul incins la 220°C, timp de 10-15 minute.

Serviti-le calde pudrate cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu branza la cuptor - Blynai" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Foietaj impletit cu dovleac placintar

Postat de Pungasa_Rogue

Foietaj impletit cu dovleac placintar

Se decongeleaza aluatul de foietaj. Dovleacul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare si se pune la fiert impreuna cu zaharul, amestecand din cand in cand. Daca, dupa ce zeama...

Citeste continuarea

Cozonac pufos de post

Postat de Corina33

Cozonac pufos de post

Se amesteca intr-un bol faina cu sarea si drojdia, daca folositi drojdie uscata. Daca aveti drojdie proaspata, se faramiteaza intr-o cescuta si se freaca impreuna cu o lingurita de zahar pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2017, 20:20
la 16.02.2017, 20:24
Minunateeeee!
la 16.02.2017, 20:25
La clatite, inainte !!!!!
la 16.02.2017, 20:35
Vreau si eu
la 16.02.2017, 20:45
O nebunie de nebunie! Vreau si eu!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking