Ingrediente
Pentru clatite:
- 2 cani de faina
- 3 cani de lapte (am pus 4)
- 3 oua
- 2 linguri de zahar
- sare
- ulei
Umplutura:
- 400 g de branza de vaci
- 6 linguri de zahar
- 1 ou
- vanilie esenta
- o mana buna de stafide
Topping;
- 2 linguri smantana
- 2 linguri zahar
- zahar pudra pentru decor
Mod de preparare
Puneti faina intr-un castron adanc. Adaugati sarea, zaharul, ouale treptat si diluati cu laptele. Amestecati bine si lasati sa se odihneasca 2 ore la rece. Dupa acest timp, adaugati lapte daca aluatul vi se pare cam gros si amestecati. Cu un polonic, depuneti din compozitie in tigaia incinsa si unsa. Formati astfel clatitele si le coaceti pe ambele parti. Continuati pana terminati compozitia.
Pregatiti umplutura:
Amestecati branza cu zaharul, vanilia, oul si stafidele.
Umpleti clatitele cu compozitia pregatita si depuneti-le intr-o tava unsa.
Amestecati smantana cu zaharul si varsati-o peste clatite.
Dati-le la cutorul incins la 220°C, timp de 10-15 minute.
Serviti-le calde pudrate cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu branza la cuptor - Blynai" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|