Clatite cu dulceata

Postat de pity19 in Dulciuri
9 Apr 2014 | 1997 vizualizari
Clatite cu dulceata

Ingrediente

  • 3 pahare faina
  • apa minerala 1 l jumate2
  • zahar vanilat 1 plic
  • zahar pudra o lg
  • 2 oua
  • ulei ptr uns
  • dulceata de prune pentru umplutura

Mod de preparare

Intr-un castron adaugam ouale separate de coaja , zaharul pudra si zaharul vanilat , amestecam bine , peste oua punem un pahar de faina , amestecam cu telul continuu , punand putin cate putin apa minerala , adaugam restul de faina si apa minerala cat sa fie un aluat aproape ca iaurtul , doar ca mai gros .

Lasam sa stea 15 minute , dupa care luam o tigaie ptr clatite , ungem cu ulei , dam la aragaz focul mediu , cu un polonic adaugam in tigaie , intindem bine , lasam sa se coaca pe ambele parti frumos .

In acest mod continuam si cu restul compozitiei . Dupa ce scoatem clatitele in farfurie , cu o lingura punem pe fiecare dulceata si rulam .

Se servesc calde!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu dulceata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (1)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert clatite fragede, cu mere in aluat, umplute cu dulceata

Postat de oanapl

Desert clatite fragede, cu mere in aluat, umplute cu dulceata

Se spală merele, se curăță de coajă și se taie felii și se pun într-un castron. Se adaugă ouăle cu sarea și se mixează cu un blender vertical. Se adaugă zahărul măcinat,...

Citeste continuarea

Desert clatite de post, cu dulceata de merisoare

Postat de mihaelar63

Desert clatite de post, cu dulceata de merisoare

Amestecati ingredientele uscate, faina, sarea, zaharul brun, zaharul vaniliat, turmericul, coaja de lamaie, drojdia si mirodeniile. Acestea se omogenizeaza cu apa minerala si ulei . Aluatul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.04.2014, 10:51

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking