Clatite cu dulceata de zmeura si sos de ciocolata alba

Postat de Valclaudia in Dulciuri
12 Iun 2016 | 3435 vizualizari
Clatite cu dulceata de zmeura si sos de ciocolata alba

Ingrediente

  • 400ml lapte rece
  • 100ml apa minerala
  • 4 oua mari de casa
  • 1 sticluta esenta de vanilie
  • 50ml ulei de floarea soarelui
  • un praf de sare
  • 350gr.faina alba
  • dulceata de zmeura
  • sos de ciocolata alba
  • ornamente fluturasi din zahar

Mod de preparare

Mixam ouale cu esenta de vanilie, praful de sare, apoi adaugam apa minerala, laptele si faina in ploaie.

Mixam bine,cateva minute, apoi adaugam uleiul si mai mixam pana se incorporeaza in compozitie si nu iese la suprafata.

Punem o tigaie antiaderenta de clatite la foc iute,o lasam la incins apoi punem cate o jumatate de polonic de compozitie, inclinam tigaia cum este nevoie pentru ca intreaga suprafata sa fie acoperita de compozitie, apoi prajim clatitele pe ambele parti.

Le servim cu dulceata de zmeura si sos de ciocolata alba (topiti 100gr.ciocolata alba de calitate in 50ml frisca Hulala la foc mic, lasati ra racit complet inainte de servire).

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu dulceata de zmeura si sos de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert clatite americane cu fulgi de ciocolata

Postat de Oana

Desert clatite americane cu fulgi de ciocolata

Intr-un castron mai mare, bate ouale cu zaharul, cu un tel. Adauga untul topit si racit, vanilia si coaja de lamaie. Adauga laptele batut si omogenizeaza usor....

Citeste continuarea

Fantome din bezea

Postat de CameliaComan

Fantome din bezea

Oul trebuie tinut la temperatura camerei. Separam abusul de galbenus. Mixam albusul de ou impreuna cu praful de sare. Adaugam zaharul pudra si mixam pana cand putem sa intoarcem bolul cu fundul in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.06.2016, 21:33
Ce dezmat pe capul tau Valurito...
la 12.06.2016, 21:43
Vaaaai, sunt o nebunie de clatite!
la 12.06.2016, 21:44
Mamaaaaaaaaa ce bunaciune
la 12.06.2016, 21:46
la 12.06.2016, 22:11
si eu am facut ieri clatite

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking