Desert Cusma lui Guguta
Postat de panacris
Aluatul de foietaj, dezghețat se taie în fâșii de cca. 2 degete grosime. Se pun vișinele în șir indian pe mijlocul fâșiilor, apoi se închid obținându-se...
Citeste continuareaAm vrut sa testez tigaia de la Pyramis pe care am castigat-o la concursul organizat de bucatar maniac, "Sarbatori in oale noi", unde am avut norocul sa iau premiul I. Concluzia: e chiar buna tigaia asta! Oricum, la 180 ron, cat costa pe site-ul celor de la Pyramis, trebuia sa fie pe masura pretului calitatea, nu? E tare draguta si la aspect. Clatitele au iesit foarte bune!
Ingrediente
Mod de preparareSe pune intr-un vas laptele. Se adauga zaharul, laptele condensat si vanilia, apoi se amesteca bine cu telul de mamaliga. Se adauga treptat faina, pana compozitia se ingroasa, ramanand totusi suficient de moale, incat sa curga. Luam cate un polonic o data si il punem la copt in tigaie teflonata, la foc iute, miscand tigaia, asa incat sa curga compozitia uniform pana pe margini. Cand e coapta clatita, o luam de marigine si o rasucim invers, sa se coaca si pe cealalata parte. Atentie! Se coc foarte repede! Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu lapte condensat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
|
Postat de panacris
Aluatul de foietaj, dezghețat se taie în fâșii de cca. 2 degete grosime. Se pun vișinele în șir indian pe mijlocul fâșiilor, apoi se închid obținându-se...
Citeste continuareaPostat de Constelatialeu
Pregatim aluatul de clatite astfel : Intr-un bol amestecam cele 2 oua cu un praf de sare, adaugam faina cernuta, apoi diluam compozitia cu lapte si apa minerala in proportii egale, n-am masurat...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|