Clatite cu miere, nuci, alune...si gem

Postat de RuxyRux in Prajituri
11 Noi 2012 | 5290 vizualizari
Clatite cu miere, nuci, alune...si gem

Astazi aveam televizorul deschis pe PrimaTv si acolo era emisiunea de dimineata unde prezentau un restaurant marocan( nu am vazut cum se numea), aveau tot felul de bunatati pe masa, iar la desert se serveau clatite cu nuca si miere...mmmm....mi-au facut cu ochiul imediat, sunt deosebite, delicioase dar mult prea dulci dupa gustul meu, nu am putut manca mai mult de una, iar a doua a fost o clatita cu gemul meu preferat de prune:)), dar desigur gusturile nu se discuta, eu de regula dulciurile orientale le ocolesc, sarailie, baclava etc...nu pot decat gusta... mai mult las altora :))..o reteta by Ruxy!

Ingrediente

  • 300 sau 350 gr faina( dupa ochi)
  • 3 oua mari
  • 350 ml lapte caldut
  • 250 ml apa minerala
  • 50 gr unt
  • un sfert de pahar de zahar brun pudra
  • un praf de sare roz Himalayana
  • 2 lingurite de apa de trandafiri
  • un praf de cardamon
  • coaja de la o portocala rasa
  • vanilie pudra extract natural
  • o lingurita extract de flori de portocal
  • ulei de palmier pentru uns tigaia
  • zahar pudra brun vanilat pentru decor

Mod de preparare

Se mixeaza ouale, cu laptele, zaharul, faina cernuta, apa minerala si aromele. Se adauga si untul topit. Se aeriseste compozitia cu un polonic, se ia din ea si apoi se da drumul in vas inapoi de sus apoi se lasa 15 minute la odihnit.

Se coc clatitele in tigaia unsa cu ulei.

Se ung cu miere. Alunele impreuna cu nuca se mixeaza la blender si se presara peste miere, atat cat dorim. Se impaturesc si se servesc dupa dorinta si inspiratie personala.

Eu am umplut cateva si cu gem.

Poftiti la desert!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu miere, nuci, alune...si gem" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu capsuni si crema de vanilie

Postat de reisnaor_2006

Prajitura cu capsuni si crema de vanilie

      Albusurile se separa de galbenusuri.Cu ajutorul mixerului, albusurile se bat spuma. Cand sunt aproape gata, se toarna pe rand, in ploaie, cele 5 linguri de zahar si...

Citeste continuarea

Prajitura cu piersici si caise

Postat de timea

Prajitura cu piersici si caise

Batem ouale impreuna cu zaharul si sarea cu un tel, adaugam apoi coaja de portocala, untul la temperatura camerei si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Piersicile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.11.2012, 15:03
PRIMAAAAAA!!
la 11.11.2012, 15:04
Ce bineeee ca papi tu tot!
la 11.11.2012, 15:05
bune bune
la 11.11.2012, 15:05
YAMMY
la 11.11.2012, 15:05
Sunt delicioseeeeeeeee

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking