Clatite cu miere, nuci, alune...si gem

Postat de RuxyRux in Prajituri
11 Noi 2012 | 5295 vizualizari
Clatite cu miere, nuci, alune...si gem

Astazi aveam televizorul deschis pe PrimaTv si acolo era emisiunea de dimineata unde prezentau un restaurant marocan( nu am vazut cum se numea), aveau tot felul de bunatati pe masa, iar la desert se serveau clatite cu nuca si miere...mmmm....mi-au facut cu ochiul imediat, sunt deosebite, delicioase dar mult prea dulci dupa gustul meu, nu am putut manca mai mult de una, iar a doua a fost o clatita cu gemul meu preferat de prune:)), dar desigur gusturile nu se discuta, eu de regula dulciurile orientale le ocolesc, sarailie, baclava etc...nu pot decat gusta... mai mult las altora :))..o reteta by Ruxy!

Ingrediente

  • 300 sau 350 gr faina( dupa ochi)
  • 3 oua mari
  • 350 ml lapte caldut
  • 250 ml apa minerala
  • 50 gr unt
  • un sfert de pahar de zahar brun pudra
  • un praf de sare roz Himalayana
  • 2 lingurite de apa de trandafiri
  • un praf de cardamon
  • coaja de la o portocala rasa
  • vanilie pudra extract natural
  • o lingurita extract de flori de portocal
  • ulei de palmier pentru uns tigaia
  • zahar pudra brun vanilat pentru decor

Mod de preparare

Se mixeaza ouale, cu laptele, zaharul, faina cernuta, apa minerala si aromele. Se adauga si untul topit. Se aeriseste compozitia cu un polonic, se ia din ea si apoi se da drumul in vas inapoi de sus apoi se lasa 15 minute la odihnit.

Se coc clatitele in tigaia unsa cu ulei.

Se ung cu miere. Alunele impreuna cu nuca se mixeaza la blender si se presara peste miere, atat cat dorim. Se impaturesc si se servesc dupa dorinta si inspiratie personala.

Eu am umplut cateva si cu gem.

Poftiti la desert!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu miere, nuci, alune...si gem" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura marmorata, cu visine din compot

Postat de momo121

Desert prajitura marmorata, cu visine din compot

 Mixam untul cu zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie si sarea pana devine o compozitie cremoasa. Adaugam ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare pana la omogenizare. Amestecam...

Citeste continuarea

Desert briose cu visine si iaurt

Postat de merisor67

Desert briose cu visine si iaurt

Pregătim aluatul pentru brioșe cu vișine și iaurt. Pornim cuptorul la 180 de grade. Mixăm untul moale, ținut la temperatura camerei cel puțin 30 de minute, cu zahărul până...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.11.2012, 15:03
PRIMAAAAAA!!
la 11.11.2012, 15:04
Ce bineeee ca papi tu tot!
la 11.11.2012, 15:05
bune bune
la 11.11.2012, 15:05
YAMMY
la 11.11.2012, 15:05
Sunt delicioseeeeeeeee

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking