Ingrediente
- 180 ml lapte rece
- 180 ml apa minerala
- o lingura cu zahar
- un praf de sare
- 3 galbenusuri
- o cana cu faina
- 2 lingurite cu unt topit
- ulei pentru uns tigaia
- Pentru umplutura
- nutella
- Pentru decor
- frisca
- zahar vanilat
Mod de preparare
Punem intr-un vas faina, iar in mijlocul acesteia galbenusurile, sarea, zaharul, apa minerala si laptele si mixam timp de 2-3 minute. Se adauga si untul si mixam in continuare inca 1-2 minute. Compozitia trebuie sa aiba consistenta unei smantani subtiri. Dam vasul la rece pentru o ora dupa care incingem o tigaie antiaderenta pe care o ungem cu putin ulei. Luam cate un polonic (eu am un polonic mai mic pe care il folosesc de obicei pentru lapte) din compozitie si punem in tigaie, inclinand-o usor pana compozitia se distribuie uniform intr-un strat subtire. Aveti grija.....din cand in cand mai amestecam in compozitie ca sa nu ramana groasa la fundul vasului. In cazul in care compozitia se ingroasa, aceasta se mai poate dilua cu putin lapte. Cind incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce clatita pe cealalta parte ajutandu-ne de o paleta si o mai lasam circa 30 secunde. Asezam clatitele pe o farfurie una peste alta (avand grija sa le acoperim sa nu se usuce) si cand suntem gata cu toate incepem sa le umplem. Eu le-am umplut cu nutella ,le-am impaturit sub forma de triunghi ,le-am pudrat cu zaharsi le-am ornat cu frisca.
Delicios de bune!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu nutella si frisca by Gabytza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (38)
|