Clatite cu piept de pui si sos de branzeturi

Postat de Valclaudia in Aperitive / Garnituri
29 Iun 2014 | 21018 vizualizari
Clatite cu piept de pui si sos de branzeturi

Ingrediente

Clatite:

  • 2 oua
  • 1 praf de turmeric
  • sare si piper dupa gust
  • 1 cana cu cu apa rece
  • 3-4 linguri cu faina (in functie de cat de groase preferati clatitele)
  • frunze de patrunjel verde tocat
  • 2 linguri de ulei

Umplutura:

  • 1 piept de pui dezosat
  • 3-4 felii pastrama de porc afumata (pentru gust)
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura de ulei

Sosul de branzeturi:

  • cca 150 gr. cheddar
  • cca 50 gr. cascaval
  • cca 100 gr. branza de burduf

//

Mod de preparare

Mixam ouale cu sare si piper dupa gust, adaugam un praf de turmeric,2 linguri de ulei, 1 cana cu apa si incorporam apoi faina.

Obtinem un aluat subtire care curge. Adaugam patrunjel verde tocat.

Punem o tigaie antiaderenta la incins, portionam cu ajutorul unui polonic aluatul, il intindem pe toata suprafata tigaii incinse, coacem clatitele pe ambele fete.

Pieptul de pui se spala si se tampozeaza cu servete de bucatarie, Se taie bucatele, se prajesc mai apoi in tigaie la foc iute intr-o lingura de ulei impreuna cu fasii de pastrama afumata pana se rumenesc frumos.

Sosul de branzeturi il preparam simplu, punand la foc mic intr-o craticioara toate cele 3 tipuri de branzeturi enumerate, amestecam in continuu pana se topesc.

Ungem fiecare clatita pe toata suprafata cu sos de branza, asezam bucatele de carne rumenite, rulam clatitele iar la final decoram cu sosul ramas.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu piept de pui si sos de branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Drob de iepure cu mousse de conopida

Postat de simona72

Drob de iepure cu mousse de conopida

Pentru drob: se spala foarte bine organele si carnea. Se lasa sa se zvante. Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline, se adauga organele intregi si carnea. Se pune capac pe tigaie si se lasa sa...

Citeste continuarea

Aperitiv rasucite cu crema de branza si pesto

Postat de katty

Aperitiv rasucite cu crema de branza si pesto

Intr-un castron amestecam crema de branza cu pesto, sare si piper. Intindem jumatate din aluat pe un blat de lemn. Intindem deasupra amestecul  de crema de branza si pesto. Punem jumatatea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.06.2014, 13:52
Am salvat-o,arata senzational de deliciosClau
la 29.06.2014, 13:56
Sarumana Cris Tina! Chiar delicioase sunt, incearca-le linistita! Pranzul meu de azi a insemnat o astfel de clatita + 2 linguri de sos de branza langa. Atat, fara felul 1, fara desert... Chiar ma simt satula.
la 29.06.2014, 14:05
Le dai la bucata sau la cm?
la 29.06.2014, 14:06
tie la jumatate de duzina ca esti carnivora
la 29.06.2014, 14:32

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking