Clatite cu ricotta si mere

Postat de bucataria_cu_mirodenii in Dulciuri
6 Oct 2012 | 4218 vizualizari
Clatite cu ricotta si mere

Din nou pancakes pentru ca am ricotta si mere si sunt absolut magnifice clatitele americane cu ricotta, sunt atat de pufoase si de moi, de ti se topesc in gura. Sigur ca in locul merelor se pot adauga afine, coacaze si merisoase, sau orice alte mini-fructe putin acrisoare, dar merele sunt soft, usor dulci si mega-gustoase. Voi purcede numaidecat la descrierea in detaliu al modului de pregatire, nu inainte insa de a va relata in cateva randuri despre nucsoara, una din ingredientele folosite in reteta. Stiati ca... Nuscoara este folosita pentru a asezona orice mancare sarata: pireu, sufleu de spanac sau de conopida, toate acestea avand o aroma mai buna cu putina nuscoara. Este folosita si in cremele de branza si la dulciuri precum crema de zahar ars, budincile, compoturile de fructe, punchurile si prajiturile de Craciun. Nucsoara este un condiment care se foloseste doar in cantitati foarte mici, preferabil a se presara putin, pentru ca altfel mancarea poate avea un gust neplacut. Isi pierde aroma cand este incalzita, de aceea mancarurile trebuie condimentate doar dupa ce au fost preparate.

Ingrediente

  •  250 grame branza ricotta; 
  • 2 oua mari, batute; 
  • 23 grame unt nesarat; 
  • 150 ml lapte; 
  • 150 ml iaurt grecesc; 
  • 1 lingura de zahar brun; 
  • zeama de la o lamaie; 
  • 1/2 lingurita nucsoara, proaspat macinata; 
  • un varf de cutit sare; 
  • 90 grame faina alba bio; 
  • 2 mere mari, curatate si rase; 
  • o lingurita ulei de cocos.

Mod de preparare

Merele se spala, se curata de coaja, se indeparteaza cotorul si se dau prin razatoare. Stoarceti lamaia si adaugati merele in zeama de la lamaie, lasati putin deoparte pentru ca intre timp aveti altceva de facut.
Pregatiti intr-un bol branza ricotta si ouale batute si cu un tel amestecati pana devine o pasta omogena. Se adauga untul, zaharul, sarea si nucsoara si continuati sa amestecati bine de tot. Puneti cate putin din faina, amestecand continuu pana se combina bine cu restul ingredientelor. Adaugati merele si zeama de lamaie si omogenizati compozitia. Puteti adauga si o jumatate de lingurita de scortisoara. Lasati deoparte aluatul timp de o ora. Daca vreti sa fie mai dulce, puteti adauga 2 sau 3 linguri de zahar, dar nu mai mult.
Puneti o tigaie antiaderenta pe foc si adaugati uleiul de cocos, lasand la foc mediu. Dupa ce s-a incins uleiul, adaugati cu polonicul din aluat, lasati pe o parte pana ies bule si apoi intoarceti cu ajutorul unei palete.

Veti obtine aproximativ 15-18 bucati de clatite, depinde cat de mari le faceti, recomandabil sa adaugati in tigaie o jumatate de polonic.
Se servesc calde, cu sau fara sirop de artar sau miere, oricum sunt deosebit de savuroase.

  Savurati deci... la maxim!   

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu ricotta si mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Clatite cu ricotta si mere caramelizate in sos de scortisoara

Postat de alinutza1983

Clatite cu ricotta si mere caramelizate in sos de scortisoara

1. Pregatim mai intai aluatul de clatite, astfel : topim untul, apoi amestecam bine faina,laptele si ouale si toata aceasta compozitie o lasam in frigider la odihna, cca 30 min. Dupa scurgerea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.10.2012, 13:11
bune
la 06.10.2012, 13:12
la 06.10.2012, 13:20
Grozave! nucsoara se foloseste extrem de putin ( ceva de gen un mic praf, jumatate de lingurita inseamna destul de mult)) este destul de iritanta chiar daca este foarte sanatoasa deci cu grija de folosit!

"Nucsoara, desi este in mod normal folosita ca un condiment, ea poate sa fie in acelasi timp un drog, chiar o otrava. Inghitirea a 2 grame de nucsoara da aceleasi efecte ca luarea de amfetamine, dar care va da si ameteli, febra si dureri de cap. Ingerarea a 7,5 grame vor cauza convulsii, iar 10 grame vor da halucinatii. A manca o nucsoara intreaga, poate insemna “psihoza de nucsoara” care include sentimente de confuzie si agitatie. Sunt inregistrate pana si cazuri de deces din cauza nucsoarei"

citat desprins de aici( si mai sunt si alte discutii pe diverse site-uri despre acest subiect)
http://www.reteteculinare.ro/ghid_alimente/N/nucsoara/

felicitari pentru reteta!


la 06.10.2012, 13:35
la 06.10.2012, 13:42
foarte buna

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking