Clatite cu ricotta si mere caramelizate in sos de scortisoara

Postat de alinutza1983 in Dulciuri
29 Sep 2011 | 6124 vizualizari
Clatite cu ricotta si mere caramelizate in sos de scortisoara

Ingrediente

  • pentru clatite :
  • 500 ml lapte;
  • 180 gr faina alba;
  • 50 gr unt;
  • 2 oua;
  • 1 praf scortisoara
  • pentru umplutura :
  • 1 cutie de ricotta ( 250 gr);
  • 150 gr unt;
  • 100 gr stafide aurii;
  • 2oua;
  • 1 lingurita coaja lamaie rasa;
  • 5 linguri miere;
  • 1 kg mere;
  • scortisoara;
  • zahar brun
  • pentru sosul de scortisoara :
  • 2 linguri zahar pudra;
  • 1 lingurita scortisoara;
  • 100 ml suc de mere
  • pentru decor :
  • zahar+apa ( pentru caramel din care facem diverse decoruri)

Mod de preparare

1. Pregatim mai intai aluatul de clatite, astfel : topim untul, apoi amestecam bine faina,laptele si ouale si toata aceasta compozitie o lasam in frigider la odihna, cca 30 min. Dupa scurgerea timpului aferent incepem sa coacem clatitele intr-o tigaie neaderenta, unsa in prealabil cu putin unt.

2. Cel de-al doilea pas presupune sa pregatim umplutura clatitelor. Astfel, punem mai intai la inmuiat in apa calduta stafidele, iar in intervalul cat acestea se vor hidrata, vom cali merele .
Intr-o tigaie incapatoare topim 50 gr unt, apoi punem merele ( eu le-am decupat ca niste sfere micute, dar pot fi taiate cubulete) , zahar brun ( 2-3 linguri) si scortisoara.. Lasam merele pe foc si amestecam din cand in cand pana acestea se inmoaie.

3.Separat, intr-un bol, punem ricotta ,stafidele hidratate,100 gr unt topit, 2 oua, mierea si coaja ras de lamaie; amestecam toate aceste ingrediente si la final incorporam si merele calite.

4. Foile de clatite le vom umple cu umplutura de mar si ricotta ; pliem foile in 2 pe verticala, apoi iara in 2 pe orizontala si ne va rezulta un fel de pernuta de clatita; astfel impaturite, clatitele se pun intr-o tava termorezistenta unsa cu unt si se dau la copt cca 20 min, la foc mediu.

5. Sosul de scortisoara se prepara amestecand sucul de mere usor incalzit cu zaharul pudra si scortisoara. Acest sos se toarna peste clatitele coapte.Servim clatitele caldute , decorandu-le dupa plac cu zahar pudra si decoruri din zahar caramelizat. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu ricotta si mere caramelizate in sos de scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Retete similare

Desert paleuri

Postat de Constelatialeu

Desert paleuri

Untul la temperatura camerei l-am mixat bine cu zaharul pudra, apoi am adaugat ouale unul cate unul. La final am adaugat esenta de vanilie, sarea si faina cernuta. Obtinem un aluat moale pe care...

Citeste continuarea

Budinca de paste cu branza la cuptor

Postat de RuxyRux

Budinca de paste cu branza la cuptor

Spaghetele se fierb timp de 3 minute( sau cat este indicatia de pe cutie) si se scurg de apa, se pune untul si branza si se amesteca bine cu o spatula. Se bat ouale cu smantana si cu laptele...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 29.09.2011, 21:49
delicioase clatitele tale
la 29.09.2011, 21:52
ce combinatie ispititoare
la 29.09.2011, 21:54
clatiteeeee
la 29.09.2011, 21:59
Wow, ce buneee!
la 29.09.2011, 22:01
ce bine arata!!!!!!!!!!!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking