Clatite cu sos de kiwi (de post)

Postat de Anamaria7 in Dulciuri
10 Apr 2011 | 7193 vizualizari
Clatite cu sos de kiwi (de post)

Pentru mama, tata, buni si mosu care m-au vizitat la Cj :D

Ingrediente

Pentru aluat [de post]:

  • 400gr faina
  • 600ml apa minerala
  • 1 lgt sare
  • 50 gr zahar
  • 1 pliculet de zahar vanilinat

Pentru sosul de kiwi:

  • 5 kiwi
  • 2 lg zahar
  • 5 lg suc de portocale
  • 1 lg faina
  • 1 pliculet de zahar vanilinat
  • 1 lgt esenta de vanilie

Mod de preparare

Aluatul:

Intr-un vas inalt, punem faina amestecata cu sarea si cu zaharul si facem o gaura in mijloc. Acolo turnam apa, cate putina, amestecam energic si luam tot mai mult din faina. Nu incorporam toata faina deodata sa nu se formeze cocoloase.

Incingem bine o tigaie unsa cu putin ulei si coacem clatite subtiiiiiri pe ambele parti, la foc mediu.

Sosul de kiwi:

Curatam fructele de coaja si le taiem cubulete. Caramelizam zaharul la foc mic, apoi adaugam bucatelele de kiwi si lasam la foc mic sa fiarba pana se mai evapora din sucul lasat si se leaga putin sosul. Separat, amestecam bine faina cu sucul de portocale si turnam in fir subtire peste fructe amestecand bine. Luam imediat de pe foc, nu trebuie sa se ingroase foarte tare. Adaugam la final esenta si zaharul vanilinat.

 

Ai mei dragi musafiri au fost foarte incantati :D Sosul n-a fost nici prea dulce, nici fad. Iar gustul usor acrisor de kiwi i-a dat savoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu sos de kiwi (de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mousse cu doua feluri de ciocolata

Postat de xana

Mousse cu doua feluri de ciocolata

Topim ciocolata neagra pe baie de aburi. Cele 100 de grame de zahar le punem pe foc cu apa atat cat sa acopere zaharul si lasam la fiert pana se formeaza un sirop nu prea gros. Ouale si...

Citeste continuarea

Discuri cu capsuni

Postat de caroline

Discuri cu capsuni

Se amesteca laptele caldut cu zaharul si virful de sare.Zaharul trebuie sa se topeasca. Se adauga apoi uleiul ,drojdia si 2-3 linguri faina.Se amesteca si se lasa la dospit 5 minute. Se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.04.2011, 17:23
la 10.04.2011, 17:27
la 10.04.2011, 17:47
mai ai si pt mine?
la 10.04.2011, 19:10
mai aaam, miha! cand am inceput mi-era teama sa nu se rupa usor pentru ca nu au ou si le-am facut mai groase putin, dar clatita cu clatita mi-am luat inima-n dinti pana le-am facut subtiri ca foaia de hartie si sunt muulte
la 10.04.2011, 19:10
ce mi-ar placea si mie cu acest sos

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking