Clatite cu sos de kiwi (de post)

Postat de Anamaria7 in Dulciuri
10 Apr 2011 | 7219 vizualizari
Clatite cu sos de kiwi (de post)

Pentru mama, tata, buni si mosu care m-au vizitat la Cj :D

Ingrediente

Pentru aluat [de post]:

  • 400gr faina
  • 600ml apa minerala
  • 1 lgt sare
  • 50 gr zahar
  • 1 pliculet de zahar vanilinat

Pentru sosul de kiwi:

  • 5 kiwi
  • 2 lg zahar
  • 5 lg suc de portocale
  • 1 lg faina
  • 1 pliculet de zahar vanilinat
  • 1 lgt esenta de vanilie

Mod de preparare

Aluatul:

Intr-un vas inalt, punem faina amestecata cu sarea si cu zaharul si facem o gaura in mijloc. Acolo turnam apa, cate putina, amestecam energic si luam tot mai mult din faina. Nu incorporam toata faina deodata sa nu se formeze cocoloase.

Incingem bine o tigaie unsa cu putin ulei si coacem clatite subtiiiiiri pe ambele parti, la foc mediu.

Sosul de kiwi:

Curatam fructele de coaja si le taiem cubulete. Caramelizam zaharul la foc mic, apoi adaugam bucatelele de kiwi si lasam la foc mic sa fiarba pana se mai evapora din sucul lasat si se leaga putin sosul. Separat, amestecam bine faina cu sucul de portocale si turnam in fir subtire peste fructe amestecand bine. Luam imediat de pe foc, nu trebuie sa se ingroase foarte tare. Adaugam la final esenta si zaharul vanilinat.

 

Ai mei dragi musafiri au fost foarte incantati :D Sosul n-a fost nici prea dulce, nici fad. Iar gustul usor acrisor de kiwi i-a dat savoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu sos de kiwi (de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cozonac pufos cu mac

Postat de reisnaor_2006

Cozonac pufos cu mac

       Intr-un castron am amestecat apa calda cu o lingurita de zahar si drojdiuta. Turnam intr-un bol laptele,1 ou,150 gr zahar, praful de sare,coaja rasa de...

Citeste continuarea

Cheesecake cu lămâie (fără coacere)

Postat de AndrutzaP

Cheesecake cu lămâie (fără coacere)

   Asezati pe fundul si pe peretii vasului in care veti monta prajitura folie alimentara sau folie de aluminiu.    Pregatiti blatul. Biscuitii maruntiti bine se amesteca cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.04.2011, 17:23
la 10.04.2011, 17:27
la 10.04.2011, 17:47
mai ai si pt mine?
la 10.04.2011, 19:10
mai aaam, miha! cand am inceput mi-era teama sa nu se rupa usor pentru ca nu au ou si le-am facut mai groase putin, dar clatita cu clatita mi-am luat inima-n dinti pana le-am facut subtiri ca foaia de hartie si sunt muulte
la 10.04.2011, 19:10
ce mi-ar placea si mie cu acest sos

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking