Clatite cu umplutura de mac si sos de visine

Postat de privatelaura in Dulciuri
15 Feb 2016 | 4427 vizualizari
Clatite cu umplutura de mac si sos de visine

Sursa de inspiratie, retetele lui Vladut. Visam la aceste clatite inca de cand am gasit aceasta reteta, iar acum am reusit sa o si prestez. Daca sunteti fani mac, aceste clatite sunt dementiale!

Ingrediente

  • 2 oua
  • 1 lg zahar pudra
  • 2 lg ulei
  • 4 linguri faina
  • 300 ml lapte
  • 200 gr mac
  • 400 ml lapte
  • 100 gr stafide
  • 4 lg zahar
  • rom
  • 200 gr visine
  • 1 lg zahar pudra
  • 1 lg amidon
  • zeama de compot visine

Mod de preparare

In primul rand, pregatim clatitele.

Mixam ouale cu un praf de sare si zaharul, adaugam uleiul, si faina. Desfacem cu lapte in functie de cat de fluida dorim sa fie compozitia. Coacem clatite pe care le asezam intr-o farfurie.

Separat, macinam macul, adaugam laptele si punem la fiert, 15-20 min, apoi adaugam zaharul si mai lasam 5 min pe foc. Dam deoparte si lasam la temperat. Adaugam stafidele si romul. 

Intr-un vas, punem o lingura de amidon si zahar pudra, adaugam zeama de compot, apoi transferam compozitia pe foc, lasam sa se lege un pic, apoi adaugam visinele congelate si lasam compozitia sa se tempereze.

Umplem clatitele cu un strat subtire de mac, rulam si servim cu sos de visine.

Sunt absolut dementiale!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu umplutura de mac si sos de visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Clatite cu ganache de ciocolata si dulceata de coacaze

Postat de merisor67

Clatite cu ganache de ciocolata si dulceata de coacaze

Pentru aluat, spargem ouale in bolul mixerului, adaugam peste ele, sarea, zaharul si zaharul vanilat si le mixam pret de cateva minute bune, la treapta superioara, pana cand zaharul se va dilua,...

Citeste continuarea

Prajitura bicolora in forma de peste

Postat de ctlina

Prajitura bicolora in forma de peste

Se incalzeste cuptorul la 180 ° C. Intr-un bol se bat ouale,  se adaugă zahărul si se bat cu un tel pana se albesc. Puneți iaurtul , untul moale și  amestecati bine. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.02.2016, 16:57
Prima servita
la 15.02.2016, 17:01
si eu vreau,ce bine arata
la 15.02.2016, 17:16
bune,vreau si eu cu mac
la 15.02.2016, 17:17
Servesc si eu una
la 15.02.2016, 17:26
sunt prezenta!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking