Clătite „răscoapte”,umplute cu şuncă şi gălbiori

Postat de diaconta in Aperitive / Garnituri
27 Iul 2015 | 3265 vizualizari
Clătite „răscoapte”,umplute cu şuncă şi gălbiori

De curând am fost în vizită la o mătuşă de-a mea şi ne-a servit cu aceste delicioase clătite. Aşa că a fost musai să le pregătesc şi eu,că prea îmi rămăsese gândul la ele. De obicei eu pregăteam clătitele cu umplutură sărată la cuptor,dar mi-a plăcut foarte mult şi acest mod de preparare,chiar dacă necesită ceva mai multă muncă. Le-am zis „răscoapte” pentru că,după ce se pregătesc clătitele şi se pune umplutura,ele se dau din nou prin aluat de clătite si se prăjesc iarăşi în tigaie. Si cum ciupercile noastre favorite sunt gălbiorii,mi-a fost uşor să mă decid cu ce va fi umplutura. Pentru compoziţia de clătite puteţi să folosiţi reţeta voastra preferată. Va trebui sa folositi o tigaie mai mica ca de obicei sau sa puneti mai puţina compozitie în tigaie.

Ingrediente

  • 3 oua
  • 1 lingura iaurt
  • 700 ml lapte
  • 100 ml apa minerala
  • Sare
  • 1 lingura ulei
  • Faina cât sa obtinem o compozitie de consistenta unei smântâni

Pentru umplutura:

  • 4oo g galbiori
  • 200 g sunca
  • 1 ceapa
  • 100 g cascaval
  • Sare,piper
  • Marar si patrunjel verde
  • Ulei
  • Mai avem nevoie de ulei pentru prajit clatitele si smântâna pentru servit.

Mod de preparare

Am pregatit compozitia de clatite din ingredientele  de mai sus.

Galbiorii i-am curatat si i-am taiat marunt.

Am taiat si sunca si am razuit cascavalul.

Ceapa taiata marunt am calit-o cu putin ulei,apoi am pus  galbiorii.

Ciupercile lasa apa asa ca le-am lasat pâna ce a scazut toata apa si s-au mai prajit putin în ulei.

Am condimentat.

Am adaugat sunca taiata ,cascavalul razuit si la final verdeata.

Am copt clatite mai mititele,asa cum am spus.

Am pus umplutura si le-am înfasurat precum o sarma.

Le-am dat apoi din nou prin compozitie de clatite si le-am prajit iarasi în alta tigaie pregatita pentru acest lucru.

Se servesc calde cu smântâna.

Poftă bună !!!!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clătite „răscoapte”,umplute cu şuncă şi gălbiori" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Aperitiv placinta cu branza, spanac si oua de prepelita

Postat de oanapl

Aperitiv placinta cu branza, spanac si oua de prepelita

Se pun la fiert ouăle de prepeliță și se lasă să fiarbă 3 minute. Se mixează cu ajutorul unui mixer vertical, brânza de vaci cu ouăle (de găină). Se adaugă sare și piper după...

Citeste continuarea

Blinii cu branza sarata

Postat de deyutzky

Blinii cu branza sarata

Intr-un bol amestecam laptele cu drojdia, zaharul si faina. Lasam sa creasca pentru jumatate de ora. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu praful de sare. Adaugam pe rand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.07.2015, 00:09
Delicioase!!!
la 27.07.2015, 00:12
Vaaaai, ce avem aici
la 27.07.2015, 06:22
excelente! Mai ai, ca mi-ai facut o poftaaa.....
la 27.07.2015, 06:46
Superrrr
la 27.07.2015, 06:47
Clar fost seara clatinatelor......

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking