Ingrediente
- PENTRU ALUAT:
- 2 oua
- 350-400 ml lapte
- 200-250 gr faina
- 1 praf de sare, ulei
- PENTRU UMPLUTURA:
- 200 gr branza dulce de vaci
- 2 linguri mascarpone
- 2-3 linguri zahar
- 1-2 oua
- 2 linguri esenta rom
- optional: stafide
- PENTRU FINISARE:
- 200 gr pesmet,
- 150 gr nuca,
- 2linguri zahar pudra,
- 50 gr unt
Mod de preparare
1. Primul pas presupune sa coacem clatitele ( amestecam ingredientele pentru aluat, apoi intr-o tigaie incinsa, unsa cu ulei, cocem rand pe rand foile de clatite)...
2. Trecem branza de vaci printr-o sita, apoi o amestecam cu mascarpone. zahar,esenta, oua si stafide.
3. Clatitele se vor umple cu aceasta compozitie de barnza, apoi se vor rula, avand grija sa fie stranse bine la capete...
4. separat , in unt, vom rumeni pesmetul, iar catre final adaugam si nuca macinata si zahrul.
5. Intr-un vas termorezistent ( tapetat cu unt si pesmet ) se vor aseza clatitele soldateste , iar deasupra lor se va pune din belsug amestec din pesmet si nuca.
6. Dam totul la cuptor cca 10 min, la foc mediu....cand sunt gata pot fi insotite si de un sos de ciocolata sau caramel ( dar deja sunt mult prea bogatein calorii) , dar si de un praf de scortisoara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite tavalite" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|