Clatite tavalite

Postat de alinutza1983 in Dulciuri
5 Feb 2011 | 5197 vizualizari
Clatite tavalite

Sunt cele mai la inemana dulciuri, care ne scot din orice incurcatura...:)...asa a fost in cazul meu!

Ingrediente

  • PENTRU ALUAT:
  • 2 oua
  • 350-400 ml lapte
  • 200-250 gr faina
  • 1 praf de sare, ulei
  • PENTRU UMPLUTURA:
  • 200 gr branza dulce de vaci
  • 2 linguri mascarpone
  • 2-3 linguri zahar
  • 1-2 oua
  • 2 linguri esenta rom
  • optional: stafide
  • PENTRU FINISARE:
  • 200 gr pesmet,
  • 150 gr nuca,
  • 2linguri zahar pudra,
  • 50 gr unt

Mod de preparare

1. Primul pas presupune sa coacem clatitele ( amestecam ingredientele pentru aluat, apoi intr-o tigaie incinsa, unsa cu ulei, cocem rand pe rand foile de clatite)...

2. Trecem branza de vaci printr-o sita, apoi o amestecam cu mascarpone. zahar,esenta, oua si stafide.

3. Clatitele se vor umple cu aceasta compozitie de barnza, apoi se vor rula, avand grija sa fie stranse bine la capete...

4. separat , in unt, vom rumeni pesmetul, iar catre final adaugam si nuca macinata si zahrul.

5. Intr-un vas termorezistent ( tapetat cu unt si pesmet ) se vor aseza clatitele soldateste , iar deasupra lor se va pune din belsug amestec din pesmet si nuca.

6. Dam totul la cuptor cca 10 min, la foc mediu....cand sunt gata pot  fi insotite si de un sos de ciocolata sau caramel ( dar deja sunt mult prea bogatein calorii) , dar si de un praf de scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite tavalite" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Spätzle cu mac si sos cald de cirese

Postat de Corina33

Spätzle cu mac si sos cald de cirese

Se scurge siropul de pe cirese intr-o craticioara si se pune pe aragaz la incalzit. Amidonul sau faina se amesteca intr-o farfurie cu 4 linguri sirop, zaharul si zeama de la lamaie. Se toarna...

Citeste continuarea

Desert cozonac cu nuca

Postat de reisnaor_2006

Desert cozonac cu nuca

Pregatim maiaua din putin lapte caldut, drojdia si 1 lingura de faina. Restul de lapte il incalzim putin impreuna cu zaharul. Intr-un bol cernem faina amestecata cu praful de sare, punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.02.2011, 10:38
ce buneeee
la 05.02.2011, 10:39
....ms postavaru!
la 05.02.2011, 10:53
Suuuuuuuper!!!!
la 05.02.2011, 11:22
vin la o clatita
la 05.02.2011, 11:27

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking