Clatite umplute cu pui si miez de lapte

Postat de rocsi_1612 in Pui
19 Mai 2012 | 3387 vizualizari
Clatite umplute cu pui si miez de lapte

Ingrediente

Pentru clatite:

  • 2 oua
  • 1 cana lapte
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri ulei
  • 9-11 linguri faina

Pentru umplutura:

  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 150 gr. rosii in suc propriu
  • 100 ml supa de legume
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • marar verde
  • patrunjel verde

Pentru gratinat:

  • 2 oua
  • 150 gr cascaval
  • 3 linguri smantana
  • miez de lapte Delaco cu sare
  • 1 cub unt

Mod de preparare

Clatitele:
Ouale le mixam spuma cu praful de sare.
Incorporam uleiul,apoi punem si laptele treptat.
Adaugam praful de copt,iar la urma faina ,treptat.
Incingem o tigaie si o ungem cu un strop de ulei.
Punem cate un polonic din compozitie,o repartizam pe intreaga suprafata si rumenim clatitele pe ambele parti.
Cand sunt gata le scoatem pe o farfurie.
Umplutura:
Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu un servet de bucatarie.
Il taiem bucati,apoi il dam prin masina de tocat sau robot.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Morcovul il curatam,apoi il dam pe razatoarea mica.
Rosiile le trecem prin blender cu tot cu sucul propriu.
Patrunjelul si mararul verde le spalam,indepartam cozile,apoi le tocam marunt.
Intr-o tigaie de ceramica punem carnea si o lasam pana se albeste putin(daca nu aveti tigaie de ceramica,puneti in una normala,dar adaugati 2-3 linguri ulei).
Adaugam ceapa si morcovul,le inabusim putin ,apoi punem supa.
Lasam sa scada la foc potrivit.
Cand a scazut destul de bine,punem rosiile si condimentam cu sare si piper dupa gust.
Mai lasam 2-3 minute,apoi luam tigaia de pe foc si lasam 5 minute sa se racoreasca.
Incorporam verdeata si ouale.
Ungem un vas yena cu untul.
Clatitele le umplem cu amestecul de pui si le impaturim (sau le rulam) si le asezam in vas.

Pentru gratinat:
Batem ouale spuma si adaugam  smantana.
Razuim cascavalul si il incorporam in amestecul de oua.
Turnam tot acest amestec peste clatite.
Deasupra fiecarei clatite punem si cate o felie miez de lapte Delaco.

Acoperim vasul si il dam in cuptor.
Aprindem cuptorul si le lasam cam 60-70 de minute.
Cand sunt gata ,scoatem vasul din cuptor si le lasam sa se raceasca putin ,apoi servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute cu pui si miez de lapte" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Nuggets de pui

Postat de Zamfira

Nuggets de pui

Porționăm pieptul de pui în bucăți mici 2-3 cm x 3-4 cm. Omogenizăm foarte bine bucățile de carne cu amestecul de condimente. Amestecăm chipsurile maruntite, parmezanul,...

Citeste continuarea

Reteta de piept de pui cu sos de mustar

Postat de cristeena20

Reteta de piept de pui cu sos de mustar

Iata cum se prepara Reteta de piept de pui cu sos de mustar Pieptul de pui se taie felii si se condimenteaza pe ambele parti cu sare, piper, praf de usturoi si stropim cu putin ulei de masline....

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.05.2012, 22:35
foarte bune!
la 19.05.2012, 22:36
Ce bune arata Rocs mic! Bravo! ai muncit aici nu gluma!
la 19.05.2012, 22:40
arata tare bine
la 19.05.2012, 22:40
imi plac mult=d<
la 19.05.2012, 22:49

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking