Ingrediente
- coaja de la 3 portocale
- putina apa
- 2 lg-ite de miere
- 4 lg-ite zahar
- o esenta de rom mica, de 2 ml
Mod de preparare
Am spalat bine portocalele si am taiat coaja de la portocala cat mai subtire posibil, astfel incat sa iau cat mai putin din partea alba ( desi mi se pare ca cea cumparata e cu partea alba cu tot....).
Am pus pe foc o craticioara cu apa si cand a dat in clocot am pus cojile si am stins focul, am lasat 2-3 min sa se inmoaie apoi am pus la scurs intr-o sita.
Dupa ce s-a racorit putin am taiat coaja cubulete mici si apoi am pus in borcanele mici, un rand de coaja, un rand de zahar si tot asa.
La sfarsit am pus deasupra esenta de rom, jumatate intr-un borcanel, jumatate in celalalt si apoi cate o lg-.ita rasa de miere in fiecare.
Mi-au iesit 2 borcanele mici, de 80 g fiecare ( de alea inca re se gaseste papita pt bebei).
Am inchis capacele bine si am pus la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coaja de portocala confiata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|