Coaste de miel la cuptor cu varza dulce la tigaie

Postat de Constelatialeu in Oaie
4 Iun 2021 | 2445 vizualizari
Coaste de miel la cuptor cu varza dulce la tigaie

Asa pofta am avut de costite de miel incat mi-am facut pofta. Pentru ca sunt fata pastratoare inca am carnita de miel ( asta pentru ca doar eu mananc behaite ) asa ca atunci cand imi vine pofta imi scot portioara din congelator si ii fac felul.

Ingrediente

  • cca 750 g coaste de miel
  • 1/2 varza dulce cca 700 g
  • 12 fire de ceapa verde
  • marar
  • cca 20 ml ulei de masline
  • amestec de condimente uscate si usturoi
  • 1 lingurita delikat home made
  • 100 ml bulion
  • piper colorat
  • ulei pentru calit

Mod de preparare

Am spalat coastele de miel dupa ce s-au dezghetat, le-am taiat in doua parti, le-am presarat cu sare, le-am uns cu ulei de masline si condimentat. Apoi le-am pus intr-o tigaie cu putin ulei incins si le-am calit cate 6-7 min pe fiecare parte. Le-am scos din tigaie , le-am asezat intr-o tava, am rasturnat uleiul din tigaie peste coaste, am adaugat cca 300 ml apa ( vinul l-am baut, am vrut sa pun niste grasa de cotnari , dar habar nu am ce mi-a venit si am baut tot paharul cu vin - eu care nu beau decat apa de la chiveta- n-am mai deschis alta sticla cu vin, ca merge si cu apa:))))))))))))))))))))))))), am bagat tava la cuptor la foc mediu cca 1 ora. Sper final, am iutit un pic focul  ca sa rumenesc putin costitele, cca 10 min.

Cat timp coastele erau la cuptor m-am apucat sa fac varza la tigaie ( era bine daca aveam o tigaie wok, e mai incapatoare). Am tocat varza si am frecat-o cu putina sare, am taiat ceapa verde marunt si am pus-o la calit in tigaie cu putin ulei ( 30 ml), am adaugat lingurita de delikat, am lasat cca 10 min, apoi am inceput sa adaug varza tocata, am amestecat bine si dupa cca 20 min am adaugat 1/2 cana cu apa, am acoperit cu capac tigaia si am lasat focul mic. Dupa 20 min , cand varza a inceput sa se inmoaie am ridicat capacul , am adaugat bulionul si am lasat sa se caleasca varza cca 20 min. La final am adaugat mararul taiat marunt. Si la final am mancat ca sparta, cu o mare pofta ce-am poftit. Sa aveti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de miel la cuptor cu varza dulce la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tocana de ied

Postat de simona72

Tocana de ied

Carnea am curatat-o de pielite, am taiat-o in bucati si am uscat-o cu prosoape de hartie. Am facut o marinata din: 1 cana must, 2 linguri ulei de masline,sare, piper,amestec de mirodenii pentru...

Citeste continuarea

Friptura de miel

Postat de comanligia

Friptura de miel

Am cumparat mai multa carne de miel,chiar si feliata,si am avut si o pulpa mare de buna calitate. Am  spalat carnea si am respectat pasii de marinare.In prima etapa am amestecat sarea de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.06.2021, 19:56
O cina pe cinste!
la 04.06.2021, 20:56
Foarte bune!
la 04.06.2021, 21:15
la 04.06.2021, 21:22
Ce bunătate!
la 04.06.2021, 22:43

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking