Ingrediente
- Am folosit:
- 2 stiuleti de porumb
- 400 ml lapte de cocos
- chilly
- 6 buc coaste de porc
- sos soia,
- otet de mere
- curry
- 2 ardei iuti
- 3 catei usturoi
- 1 lingurita chimen
- 1 lingurita boabe de piper
- 1 lingurita coriandru
- ulei de rapita
- 7 cuisoare
Mod de preparare
Coastele trebuie sa stea la marinat cel putin 2 ore in otet de mere (sau otet de cidru de mere),sos soia,usturoiul tocat marunt,ardeii iuti tocati,curry.
Porumbul l-am pus la fiert in lapte de cocos,chilly si putina sare,eu am rupt fiecare stiulete in 2 pentru a incapea mai bine in oala.Se fierbe pana cand stiuletele absoarbe in intregime tot laptele de cocos.
Coastele dupa ce au stat macar 2 ore la marinat se pun in cuptor.Le-am pus intr-o tava de yena.Boabele de piper,cuisoarele,coriandrul boabe,chimenul le-am pus la foc intr-o tigaie bine incinsa si le-am lasat cam 1 minut amestecand mereu,apoi le-am pus intr-un blender,am pus peste ele si marinata in care au stat coastele,ulei de masline si am amestecat totul la blender pana am obtinut un sos.Acesta l-am turnat in tava de yena peste coaste si le-am dat apoi la cuptor la foc mic pentru 2 ore.
La sfarsit am servit coastele cu porumbul fiert in lapte de cocos…o nebunie de mancare
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de porc caraibiene" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|