Coaste picante la cuptor

Postat de papabundetot in Porc
1 Mai 2014 | 3040 vizualizari
Coaste picante la cuptor

Dragii mei,astazi fiind ziua mea m-am gandit sa le pregatesc celor dragi un meniu gustos ceva mai aparte ca pentru o zi de sarbatoare :) si pentru ca e chiar 1 mai…muncitoresc :) costele merg de minune pe masa de astazi.Ale mele sunt facute la cuptor cu sosuri iuti si dulci dar si daca eram in aer liber,la gratar tot asta as fi ales sa mananc.

Ingrediente

  • Am folosit:
  • 6 coaste de porc
  • 1 lingurita tika masala
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • sos chinezesc de ardei iuti
  • sos de stridii

Pentru paste:

  • 1 cutie de paste
  • 400 ml smantana de gatit
  • sare,usturoi,ulei
  • coriandru verde

Mod de preparare

Coastele: Am spalat si sters bine costele,apoi le-am pus la marinat in sos de ardei iuti cu sos de stridii,tika masala,ghimbir macinat si le-am lasat aproximativ o ora in acest sos,apoi le-am pus intr-o tava cu sosul in care au stat si o canuta de apa si le-am dat la cuptor la foc foarte mic pentru aproximativ o ora si jumatate,pentru a se gati lent. Dupa ce s-au patruns,am dat focul putin mai tare pentru a le carameliza si a prinde o crusta frumoasa.

Garnitura: Pastele le-am fiert in apa clocotita cu sare,apoi le-am scurs bine de apa.Intr-o cratita am pus putin ulei de masline,2 catei de usturoi tocati marunt,am pus apoi pastele,smantana,am amestecat bine si la urma,dupa ce am stins focul am presarat peste ele coriandru verde.

Am servit costele picante cu paste alaturi de o racoroasa salata de primavara 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste picante la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Coaste de porc dulci picante

Postat de merisor67

Coaste de porc dulci picante

Condimentăm coastele de porc cu sare, piper, boia de ardei și cimbrișor și le tragem la tigaie, în puțin ulei, pentru 1-2 minute, până se rumenesc ușor pe toate părțile, apoi...

Citeste continuarea

Coaste de porc picante cu cartofi la cuptor

Postat de cristeena20

Coaste de porc picante cu cartofi la cuptor

Bucata de carne se spala, se usuca cu un servetel si se tempereaza: ungem cu sos tabasco, pasta de ardei, sosul barbeque si mustarul-ungem peste tot si presaram apoi cu sare, piper, praf de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.05.2014, 16:53
Dana,am salivat instant!:))
la 01.05.2014, 16:58
Buni...mai am
la 01.05.2014, 17:13
astea sunt coastele lui Cleo ? :
la 01.05.2014, 17:14
Zic si eu ca Buni
la 01.05.2014, 17:33
ce bune sunt

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking