Ingrediente
- Coaste, siră de porc cca. 1000 g
- PENTRU MARINADĂ:
- Bere cca. 1000 ml
- Foi de dafin 2-3 bucăți
- Cimbru uscat 1 lingură
- Piper boabe ( rosu, alb, negru, verde) 1 lingură
- Coriandru boabe ½ lingură
- PENTRU GĂTIT:
- Bere cca. 500 ml
- Ulei de măsline 2 linguri
- Usturoi 2-3 căței
Mod de preparare
Coastele se pun într-un vas încăpător, peste care se adaugă berea, mirodeniile și se dă la rece, cca. 24 ore.
După ce s-au marinat coastele, se scot din lichid, se scurg bine și se așază într-un vas cu fundul mai gros, ceaun de regulă, eu însă, am apelat la Alin, aparatul de gătit lent Crock Pot. Se adaugă berea, uleiul de măsline și se lasă la gătit lent, cca. 4 ore, la 100 grade C. La final se adaugă usturoiul curățat și zdrobit, lăsându-se la copt încă maxim 5 minute.
Coastele se servesc fierbinți, simple sau cu garnitura preferată, sos și/sau salată de sezon.
Spor și poftă bună!
P.S. Poze intermediare, mai deloc, că... nu știu cum de am ratat ;) dar voi mă credeți pe cuvânt de Bucătăraș, așa-i???? Mulțumesc dragilor! Un an cât mai bun și minunat! :-*
Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste gatite lent in bere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|