Coaste gatite lent in bere

Postat de panacris in Porc
3 Ian 2018 | 3396 vizualizari
Coaste gatite lent in bere

Un fel principal simplu și tare sățios, O "reteta romaneasca", pe gustul Zmeilor dar mai ales al românilor. Cu răbdare iese mâncarea bunăăăă! ;) 

Ingrediente

  • Coaste, siră de porc cca. 1000 g
  • PENTRU MARINADĂ:
  • Bere cca. 1000 ml
  • Foi de dafin 2-3 bucăți
  • Cimbru uscat 1 lingură
  • Piper boabe ( rosu, alb, negru, verde) 1 lingură
  • Coriandru boabe ½ lingură
  • PENTRU GĂTIT:
  • Bere cca. 500 ml
  • Ulei de măsline 2 linguri
  • Usturoi 2-3 căței

Mod de preparare

Coastele se pun într-un vas încăpător, peste care se adaugă berea, mirodeniile și se dă la rece, cca. 24 ore.

După ce s-au marinat coastele, se scot din lichid, se scurg bine și se așază într-un vas cu fundul  mai gros, ceaun de regulă, eu însă, am apelat la Alin, aparatul de gătit lent Crock Pot. Se adaugă berea, uleiul de măsline și se lasă la gătit lent, cca. 4 ore, la 100 grade C. La final se adaugă usturoiul curățat și zdrobit, lăsându-se la copt încă maxim 5 minute.

Coastele se servesc fierbinți, simple sau cu garnitura preferată, sos și/sau salată de sezon.

 Spor și poftă bună!

P.S. Poze intermediare, mai deloc, că... nu știu cum de am ratat  ;) dar voi mă credeți pe cuvânt de Bucătăraș, așa-i???? Mulțumesc dragilor! Un an cât mai bun și minunat! :-*

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste gatite lent in bere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tochitura de porc cu mamaliguta

Postat de Bucataras

Tochitura de porc cu mamaliguta

Taie pulpa de porc si afumatura in bucati mici, iar carnatii in felii potrivite.  Pune carnea la prajit in putin ulei, intoarce-o pe toate partile sa se patrunda bine.  Rumeneste...

Citeste continuarea

Muschi de porc Wellington

Postat de simona72

Muschi de porc Wellington

Daca alegeti sa tineti muschiul in saramura, aveti nevoie de: 2 linguri sare grunjoasa (ca si cea pentru muraturi), 1 lingurita boabe de piper, 2 foi de dafin, 1 lingurita boabe de mustar, cateva...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.01.2018, 19:35
Excelente! Musai să luăm model...!
la 03.01.2018, 19:36
la 03.01.2018, 19:44
Coasteeee, Clemeeeee! ) Yummy, ce bune!
la 03.01.2018, 19:50
M-am facut vegetariana...
la 03.01.2018, 19:51
bune bune

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking