Ingrediente
- - 1 kg coaste de porc (taiate pe jumatate- rugati macelarul sa le taie)
- - 150 ml ulei (sau mai putin daca coastele au multa grasime);
- - 1 ceapa medie taiata felii foarte subtiri;
- - 1 pahar de vin alb + 1 pahar de apa;
- - 1/2 de ardei gras taiat fasii foarte subtiri;
- - 6 catei usturoi pisati;
- - 1 lingurita boia dulce;
- - 1 lingurita piper negru macinat;
- - 1 lingurita cimbru uscat;
- - 1 lingurita rasa cu sare;
- - 3 foi de dafin;
- - 200 ml bulion/suc de rosii (eu am pus ketch-up facut in casa);
Mod de preparare
Spalam coastele, taiati partea cu grasime (daca au prea multa).
Preincalziti cuptorul la 200 grade.
In tava de la cuptor, turnati uleiul, asezati coastele una langa alta, adaugati peste ele: sarea, piperul, boiaua, cimbrul, usturoiul pisat, foile de dafin, ardeii grasi si ceapa, taiaei fasii subtiri. Turnati vinul si apa. Acoperiti tava cu folie de aluminiu si bagati tava la cutorul incins pentru 45-60 minute. Dati folia la o parte, adaugati sucul de rosii si lasati tava descoperita, la 200 grade, pentru inca 30-40 minute pana se rumenesc coastele.
Ca si garnitura am copt vreo 9 cartofi, pe care i-am pus la cuptor cat timp s-au facut si coastele. Am taiat alaturi si cativa castraveti murati si am papat.
Sosul ramas in tava l-am pasat cu blender-ul si l-am pus intr-o sticluta la frigider (aproximativ 300 ml). Este foarte gustos si bun de folosit la alte preparate din carne, tocanite sau mancarica de mazare, fasole.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste in vin alb, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|