Ingrediente
- 2 oua,
- 1 castronel de mamaliga rece de o zi,
- niste branza tare si sarata faramitata bugarasi mici,
- un pic de unt si ulei, cate o lingura de fiecare,
- cateva feliute de slaninuta afumata.
- Pt.decor
- un pic de ardei Capia, eu ador acest ardei si-l folosesc mai la toate mancarurile.
Mod de preparare
Am faramitat bine cu degetele mamaliga pana a devenit bulgarasi mici.Am batut ouale cu branza.Am incins uleiul impreuna cu untul si apoi am pus mamaliga la fript, tasand cu o spatula ca pe o omleta.Dupa ce s-a legat putin , am turnt deaupra si ouale batute cu branza.Am mai lasat ceva timpc, vreo 7 minute cred, apoi am intors si pe partea cealalta.Eu am folosit sistemul de tigai Doubletta la care gatesc aproape orice.Acestea sunt 2 tigai suprapuse care au un sistem de prindere ce face sa poti intoarce mancarea in cealalata tigaie fara sa curga nimic.Am intors in cealalta tigaie si apoi am inlaturat tigaia de deasupra.Daca nu aveti, va sfatuiesc sa folositi o tigaie plata de omleta ca o plita, oricum e bine sa fie un tuci ceva antiaderent.
Cand intoarceti folositi o farfurie intinsa si o puneti deasupra si apoi rasturnati tigaia.In fine, sa revenim la Cocartaul neostru.Deci, am intors si lasam sa se rumeneasca si pe partea aceasta dar la jumate de timp caci aici e oul cu branza.Apoi scoatem frumos cu o paleta jumatate sau un sfert cat doriti si ornam deasupra cu feliute de slaninuta afumata si daca va place si cu ardei capia usor calit.Este delicoasa
Daca ti-a placut reteta noastra "Cocartau" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|