Cocartau

Postat de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri
5 Mar 2010 | 9893 vizualizari
Cocartau

Prin zona bunicii mele , pe marginea Dunarii acest fel de mamaliga crocanta se numeste Cocartau(in transcriere fonetica KoKartzau).Buna o facea prajita bine de tot in untura de porc incinsa, sub forma de puricei cum le spuneau mosii stramosii,, adica niste faramite crocante, eu insa am facut putin mai altfel Cocartaul meu dar l-am numit tot asa in memoria bunicii.Practic am pastrat doar crusta crocanta dar l-am facut sub forma de turta

Ingrediente

  • 2 oua,
  • 1 castronel de mamaliga rece de o zi,
  • niste branza tare si sarata faramitata bugarasi mici,
  • un pic de unt si ulei, cate o lingura de fiecare,
  • cateva feliute de slaninuta afumata.
  • Pt.decor
  • un pic de ardei Capia, eu ador acest ardei si-l folosesc mai la toate mancarurile.

Mod de preparare

Am faramitat bine cu degetele mamaliga pana a devenit bulgarasi mici.Am batut ouale cu branza.Am incins uleiul impreuna cu untul si apoi am pus mamaliga la fript, tasand cu o spatula ca pe o omleta.Dupa ce s-a legat putin , am turnt deaupra si ouale batute cu branza.Am mai lasat ceva timpc, vreo 7 minute cred, apoi am intors si pe partea cealalta.Eu am folosit sistemul de tigai Doubletta la care gatesc aproape orice.Acestea sunt 2 tigai suprapuse care au un sistem de prindere ce face sa poti intoarce mancarea in cealalata tigaie fara sa curga nimic.Am intors in cealalta tigaie si apoi am inlaturat tigaia de deasupra.Daca nu aveti, va sfatuiesc sa folositi o tigaie plata de omleta ca o plita, oricum e bine sa fie un tuci ceva antiaderent.

Cand intoarceti folositi o farfurie intinsa si o puneti deasupra si apoi rasturnati tigaia.In fine, sa revenim la Cocartaul neostru.Deci, am intors si lasam sa se rumeneasca si pe partea aceasta dar la jumate de timp caci aici e oul cu branza.Apoi scoatem frumos cu o paleta jumatate sau un sfert cat doriti si ornam deasupra cu feliute de slaninuta afumata si daca va place si cu ardei capia usor calit.Este delicoasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Cocartau" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola

  Acest Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola este foarte gustos și te cucerește prin savoare și aromă.

citeste mai mult
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Aperitiv pateuri cu branza

Postat de katty

Aperitiv pateuri cu branza

Intr-un castron frecam branza dulce cu osanza. Adaugam sarea, laptele batut,apoi incepem sa adaugam faina si framantam un aluat dens, nelipicios pe care il  strangem intr-o bila si il dam la...

Citeste continuarea

Pachetele de primavara

Postat de Oana

Pachetele de primavara

Se curata morcovul de coaja, se spala impreuna cu dovlecel si varza. Se taie apoi julien foarte fin. Se incinge uleiul in wok si se trag legumele la tigaie pana devin al dente. Se adauga sosul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.03.2010, 17:24
nu am gasit rubrica pt.mamaliga si cum e si cu slanina nici de post nu e asa ca am pus-o la aperitive garnituri desi .. nu e.
la 05.03.2010, 21:38
si in zona mea se manca''puricei'' din mamaliga rece, suntem vecini;
la 05.03.2010, 22:00
e un fel de omleta de mamaliga??? n-am auzit pana acum dar sunt curioasa de ce gust ar avea
la 05.03.2010, 22:07
fain! cred ca fac si eu maine dar fara slanina, numai cu branza...telemea
la 06.03.2010, 08:10
Wow, ce buna trebuie sa fie! nu stiam de reteta asta si bine ca ne-ai impartasit-o!! mereu arunc cate putina mamaliga ce ramane de la masa, nu ne place s-o mancam rece...acum stiu ce-o sa fac Suuuper reteta!!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking