Cocos la cuptor cu sos de rosii şi mujdei o reteta clasica si simpla

Postat de sisterskitchen in Pui
16 Feb 2012 | 33996 vizualizari
Cocos la cuptor cu sos de rosii şi mujdei o reteta clasica si simpla

Cocos la cuptor cu sos de rosii şi mujdei o reteta clasica si simpla O reţetă clasică şi simplă, dar cu un gust extraordinar. Gustul de la mama de acasa!

Ingrediente

  • Ingrediente Cocos la cuptor cu sos de rosii şi mujdei o reteta clasica si simpla
  • 1 pui de ţară mai zdravăn sau un cocoş tânăr (folosiţi pulpele, aripile sau pieptul, ce preferaţi. Ceea ce rămâne se poate folosi la o supă)
  • un pahar de vin alb sec
  • 1 ceapă
  • o ceaşcă de ulei de măsline extravirgin
  • 1 căpăţână de usturoi românesc
  • 250 ml suc de roşii
  • foi de dafin
  • cimbru sau oregano uscat
  • boia dulce,
  • sare,
  • piper

Mod de preparare

Cum se prepara Cocos la cuptor cu sos de rosii şi mujdei o reteta clasica si simpla

1. Bucăţile de carne se şterg bine de apă, se aşează într-o tavă de cuptor şi se asezonează cu sare, piper, boia şi verdeţurile uscate.

2. Se stropesc cu puţin ulei de măsline şi se acoperă cu o hârtie pergament (aceasta poate fi foarte maleabilă dacă o umeziţi sub robinet şi o şifonaţi cu atenţie, fără să se rupă).

3. Daţi tava la cuptor pentru o oră şi 15 minute, la 180 de grade, apoi îndepărtaţi hârtia pergament, stropiţi carnea cu vinul sec şi lăsaţi la foc maxim încă 15 minute.

4. În acest timp, pregătiţi un sos de roşii rapid: ceapa tocată se căleşte în uleiul de măsline, se adaugă sosul de roşii şi se condimentează. Amestecaţi bine din momentul în care începe să bolborosească, timp de 4-5 minute.
Zdrobiţi căpăţâna de usturoi şi preparaţi un mujdei.

5. Sosul de roşii se toarnă peste carnea din cuptor, se lasă încă 5 minute şi apoi se adaugă şi mujdeiul.

6. Acoperiţi tava cu folie de plastic şi lăsaţi aromele să se împrietenească bine, cca 10 minute, înainte să serviţi.
Garnitura ideală, consacrată deja de clasicul ostropel de pui, sunt cartofii piure. Recomandam si pilaf cu cocos de tara sau friptura de cocos

Daca ti-a placut reteta noastra "Cocos la cuptor cu sos de rosii şi mujdei o reteta clasica si simpla" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Fasole pastai cu ciuperci si aripi de pui la cuptor

Postat de gurita_ta2005

Fasole pastai cu ciuperci si aripi de pui la cuptor

Fasolea pastai se curata la capete si se rupe in bucati mai mici si se pun intr-un castron cu apa rece.Se clatesc bine si se pun la fiert 20 minute. Ceapa se toaca marunt,se pune la calit in...

Citeste continuarea

Pui cu ananas si orez

Postat de licurici_lra

Pui cu ananas si orez

Am spalat bine pieptul de pui, apoi l-am taiat fasii mici, putin mai groase. L-am amestecat bine cu sare, piper, sosul de soia, zeama si pulpa de lamaie, apoi le-am bagat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2012, 21:39
delicios.
la 16.02.2012, 21:42
super!
la 16.02.2012, 21:47
imi place
la 16.02.2012, 21:50
Tulaaaaaaaaai Doamne cum arata[bs:20}
la 16.02.2012, 22:11
super bun cocosul vostru

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking