Cocotort :))

Postat de Anamaria7 in Torturi
25 Aug 2009 | 3759 vizualizari
Cocotort :))

Va place cocosul? Mult? Cat de muuult? Foarte mult! Atunci incercati!

Ingrediente

Pentru blat:
  • 165g zahar pudra
  • 105g faina
  • 10 albusuri
  • 210g zahar
  • 1/4 lgt sare
  • 2 lgt esenta de migdale
  • 100g nuca de cocos
  • 1 lgt praf de copt
Pentru crema:
  • 2 albusuri
  • 1/4 lgt sare
  • 2 lg apa rece
  • 2 lgt esenta de migdale
  • 200g nuca de cocos prajita

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 180 C. Amestecati bine faina cu zaharul pudra si praful de copt. Bateti albusurile spuma cu praful de sare pe viteza medie pana cand se intareste, apoi adaugati zaharul granule, tot cate 2 linguri, pana cand amestecul devine cremos si lucios. La final adaugati si esenta de migdale. Adaugati faina amestecata cu zaharul pudra in ploaie, amestecand usor de jos in sus cu o lingura mare. Nu amestecati prea mult, pentru a nu pierde din volumul compozitiei. La fel procedati si cu nuca de cocos.

Transferati amestecul intr-o forma rotunda de tort de 23cm (preferabil din cele cu perete detasabil) pe care ati tapetat-o inainte cu unt si faina (doar partea de jos). Coaceti pana cand tortul isi revine dupa ce il apasati usor cu degetul (30-35min).

Pentru crema, bateti albusurile din nou cu sarea, apoi adaugati zaharul, iar cand a devenit lucioasa, turnati apa. Puneti crema pe bain-marie si continuati sa o mixati pe viteza medie pana cand se mai intareste putin (3-5min). Dupa ce luati crema de pe foc, adaugati si esenta de migdale.

Crema se asaza uniform pe blatul scos din forma (dupa ce s-a racit). Pentru a presara frumos cocosul prajit si pe margini, puneti cateva linguri pe o foaie de hartie si suflati! :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Cocotort :))" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort Sacher

Postat de privatelaura

Tort Sacher

Topim pe baie de aburi 100 gr ciocolata. Dupa ce s-a topit, adaugam romul si il incorporam in ciocolata. Untul moale il mixam cu zaharul si cu praful de sare.  Mixam foarte bine, apoi...

Citeste continuarea

Tort cu lamaie,portocala si ciocolata neagra

Postat de Creatsa

Tort cu lamaie,portocala si ciocolata neagra

Blat: Bate albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul si mixeaza pana acesta se topeste. Adauga uleiul,galbenusurile si mixeaza inca 1 minut la viteza mica. Amesteca faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.08.2009, 18:51
la 03.02.2011, 09:42

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking