Cod cu cartofi si frunze de nab(Bachalau com batatas e grelos )

Postat de cristeena20 in Peste
20 Iun 2013 | 2619 vizualizari
Cod cu cartofi si frunze de nab(Bachalau com batatas e grelos )

Dupa cum v-ati obisnuit din retetele mele, aici folosim mult codul sarat pentru a face mancaruri. Pot spune ca e cel mai apreciat peste in Portugalia.Aceasta reteta am inventat-o eu...si a iesit deosebit de buna...daca aveti ocazia sa o faceti, va recomand cu caldura..

Ingrediente

  • 2 bucati de cod (sarat si apoi inmuiat in apa)
  • 5.6 cartofi medii
  • 3 cepe mari
  • ulei de masline
  • sare, piper, dafin, 1 chili
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1 pahar de vin alb
  • grelos (sunt ori frunze de nap crude cu floricelele galbene , ori frunzele de varza portugheza , la fel cu flori si tinere)
  • 2 felii mari d epaine de casa (mai tare daca e posibil)
  • 1 legatura mica de coriandru verde proaspat

Mod de preparare

- Bucatile de peste trebuie sa fie desarate in prealabil in apa rece , apoi se pun la fiert in apa cu ulei de masline si cateva crengute de coriandru. Dupa ce fierb cca 10 minute se scot din apa si se rup bucati potrivite, mai mici. Se da deoparte.

- Cartofii ii fierbem bine in coaja (sa se sfarame ff usor) si ii curatam apoi si ii taiem cuburi potrivite. Dam deoparte.

- Facem un sos de ceapa (noi ii zicem ceboliada): taiem julien ceapa si o calim intr-o tigaie cu ulei d emasline (puneti mai mult ulei). Se inmoaie inabusit pana devine sticloasa si moale. Adaugam sare si  apoi o foaie de dafin, chilli si usturoiul pisat. Turnam vinul si lasam la foc mare sa scada . Cand s-a redus lichidul adaugam pasta de rosii (sau sucul de rosii) si mai lasam 2-3 clocote, adaugam piper. Adaugam la ceapa pestele si apoi cartofii. Ii saltam de cateva ori, gustam de sare, piper si la final adauagm coriandrul proaspat verde..Turnam totul intr-o forma pentru cuptor.

- Separat fierbem grelos in apa clocotita cu sare si il scurgem (eu am avut congelat, gata fiert). Se face cam ca si spanacul. Il tocam putin mai marunt . Intr-o tigaie punem ulei de masline , usturoi si adaugam grelos , saltam de cateva ori. Adaugam putina sare si faramiturile de la 2 felii mari de paine. Stingem focul si presaram peste cartofii cu cod din vas. 

- Dam totul la cuptorul preincalzit pentru cca 20 minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cod cu cartofi si frunze de nab(Bachalau com batatas e grelos )" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Retete similare

Crochete de ton

Postat de xana

Crochete de ton

Taiem ceapa si usturoiul cat se poate de marunt, tocam patrunjelul, zdrobim cartoful fiert si le amestecam cu celelalte ingrediente. Pesmet am pus cca 2-3 linguri, atat cat sa se lege bine...

Citeste continuarea

Peste prajit in crusta de aluat cu bere

Postat de simona72

Peste prajit in crusta de aluat cu bere

Pestele daca este congelat, se lasa la dezghetat de seara pana dimineata in frigider. Se clateste cu apa rece, se tamponeaza cu servetele de bucatarie. Se taie bucatile de peste de grosimea unui...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 20.06.2013, 15:55
interesanta reteta
la 20.06.2013, 15:58
la 20.06.2013, 16:14
urmarind pozele de preparare...mi s-a facut brusc o foame )
la 20.06.2013, 16:15
la 20.06.2013, 16:23
Te invit atunci Laura la pranz..mai am vreo 3 portii inca

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking