Cod cu cartofi si smantana la cuptor

Postat de cristeena20 in Peste
31 Mar 2019 | 2846 vizualizari
Cod cu cartofi si smantana la cuptor

E o reteta traditionala portugheza cu renumitul cod sarat-bacalhau. 

Ingrediente

  • 500 gr peste cod (sarat )
  • 3 cepe medii
  • ulei de masline
  • 4-5 catei de usturoi
  • foaie de dafin
  • sare, piper alb,
  • 1 pahar de vin alb
  • 6-8 cartofi mari
  • sos bechamel (300 -400 ml)
  • 200 gr smantana dulce de gatit
  • cascaval razuit

Mod de preparare

  • Alegem pestele cod-care se cumpara sarat sau gata inmuiat ; il spalam si il fierbem in apa. Nu mai punem sare .Se fierbe cca 10-15 minute-il scoatem si il desfacem marunt, inlaturand oasele. 
  • Curatam ceapa si o taiem solzisori taiati fin; intr-o tigaie/cratita punem ulei de masline si adaugam ceapa, dafinul  si usturoiul la calit. Avem grija s anu ardem ceapa-dam la foc mic, amestecand si punand capacul, sa se inmaie bine ceapa. E important ca ceapa sa fie calita bine si inmuiata-fara a o arde. Cand e moale punem pestele maruntit si turnam vinul alb. La foc mai mare lasma sa scada bine vinul.Punem sare la nevoie si piper alb.
  • Intre timp pregatim si cartofii; se curata si se tau cubilete mici. In  mod normal se prajesc in ulei dar eu evit prajelile si i-am amestecat putin cu uleei, sar,e piper si praf de usturoi intr-un castron apoi in tava patrata a cuptorului am pus hartie de copt si am imprastiat cubuletele de cartosi-am dat la foc maxim sa se prajeasca-au iesit crocanti si ff buni-fara a fi nevoie sa ii prajesc.
  • Pregatim si sosul bechamel. Se poate cumpara gata facut, dar eu prefer sa il fac. Normal il fac dupa ochi -din cate stiu eu se pune 50 gr unt-50 gr faina-300-400 ml lapte. Punem faina cu untul la topit -adaugam laptele si amestecam cu un tel. Punem sare si piper dupa gust-eu razuiesc si nucsoara. Nu trebuie sa fie rpea gros-dar nici prea subtire. 
  • In vasul care va merge la cuptor punem pestele, cartofii, smantana si becahemlul si razuit putin cascava-Amestecam totul si deasupra mai razuim cascaval. Eu am folosit parmezan ca asa am avut
  • Dam la cuptorul preincalzit-lasam doar pana se rumeneste frumos deasupra-cca 20 minute. 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cod cu cartofi si smantana la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Bachalau com nata (peste cod cu sos alb la cuptor)

Postat de cristeena20

Bachalau com nata (peste cod cu sos alb la cuptor)

- Codul trebuie sa fie desarat si inmuiat in apa cel putin 2 zile, pana cresc bucatile in grosime. Il punem la fiert in lapte cu o foaie de dafin si frunze de coriandru. Nu adaugam sare.Lasam sa...

Citeste continuarea

File de cod cu legume si smantana la cuptor

Postat de LUK

File de cod cu legume si smantana la cuptor

   Pestele se decongelaza(de preferat in frigider).Dupa ce s-a decongelat se verifica daca are oase(se mai gasesc si in fileuri) si se inlatura daca e cazul.Se aseaza pe o farfurie se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.03.2019, 22:01
O reteta deosebit de tentanta !!! Am mai remarcat ceva asemanator intr-o emisiune culinara , problema este ca nu gasim aici cod sarat Felicitari pentru reteta
la 31.03.2019, 22:19
la 31.03.2019, 22:43
la 01.04.2019, 09:34
Tare bun!
la 01.04.2019, 11:33
multumesc mult

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking