Ingrediente
- aluat
- 2 oua
- 500 g faina
- 1 cub drojdie
- 50 g margarina
- 1 praf de sare
- 200 ml lapte
- 1 lingura zahar
uns
- 100 g margarina
- 2 lingurite de scortisoara
- 3 linguri zahar
Mod de preparare
Intr-un bol mare cernem faina,adaugam ingredientele uscate si amestecam.
Facem o gaura in mijloc, adaugam drojdia,laptele caldut si margarina tinuta la temperatura camerei.
Framantam dupa care acoperim si lasam la dospit.
Intr-un bol frecam margarina cu scortisoara si zaharul.
Intindem foaia pe masa infainata,ungem cu crema si rulam(pastram putina crema)
cu un cutit taiem in 2 pe lungime si lasam 2 cm netaiati.
Impletim cele 2 bucati cu taietura afara.
se formeaza un colac care il ungem cu crema pastrata
Asezam in tava de copt si dam la cuptor cca 30 min
Daca ti-a placut reteta noastra "Colac cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|