Ingrediente
- Aluat:
- 500 g faina
- 250 ml apa
- 50 g unt
- 1 lingurita zahar
- 2 lingurite sare
- 1 ou
- 1 plic drojdie uscata
- Pentru umplut:
- cca. 150 g mortadella feliata (5-6 felii)
- 4 - 5 felii cascaval feliat
Mod de preparare
Se cerne faina intr-un bol, se face o gropita in centru si se adauga drojdia, zaharul si jumatate din cantitatea de apa si se amesteca putin. Se lasa 10-15 minute sa creasca, apoi se adauga untul topit si restul de apa.
Se framanta pana se amesteca toate ingedientele ,apoi se adauga sarea si se mai framanta 5-10 minute. Se obtine un aluat elastic si nelipicios pe care trebuie sa il lasati sa creasca, pana isi dubleaza volumul (cam o ora).
Se ia aluatul si se intinde cu ajutorul mainilor sau cu sucitorul, apoi se asaza in centru feliile de branza si mortadella. Se ruleaza aluatul si se pune in forma. Se lasa la crescut 15-20 minute, apoi se unge cu ou batut si se presara cu mac sau susan.
Se da forma la cuptor (deja incins la 175-180 grade C) pana se rumeneste bine colacul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Colac umplut" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|