Colacei de post cu fulgi de cartofi

Postat de Valclaudia in Piine
24 Feb 2018 | 2653 vizualizari
Colacei de post cu fulgi de cartofi

Ingrediente

  • 100 gr. fulgi de cartofi
  • 400 ml apa calduta
  • 1 pliculet zahar tos
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 2 plicuri drojdie uscata
  • cca 800 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 250 gr. margarina Rama
  • 2-3 linguri ulei

Mod de preparare

Intr-un castron incapator punem zaharul, drojdia, sarea si fulgii de cartofi.

Adaugam apa calduta si 1/4 din pachetul de margarina.

Amestecam, adaugam faina si framantam aluatul pana incorporam toate ingredientele uniform.

La final adaugam 2-3 linguri de ulei, framantam pana cand aluatul se desprinde de mana.

Acoperin vasul cu un prosop curat de bucatarie si lasam aluatul o ora la dospit pana isi dubleaza volumul.

Preincalzim cuptorul la 180 grade C.

Tapetam doua tavi cu hartie de copt.

Margarina ramasa se trece cateva secunde prin cuptorul cu microunde.

Aluatul il punem pe masa de lucru infainata si il impartim in 16 parti egale.

Fiecare parte de aluat se intinde cu sucitoarea, formam cate o foaie subtire de forma ovala pe care apoi o ungem cu margarina topita, rulam foaia strans, apoi dam forma colaceilor pe care ii asezam in tavi peste hartia de copt.

Dupa ce am dat forma tuturor colaceilor ii ungem cu margarina ramasa, ii mai lasam 30 minute la dospit si ii coacem apoi la temperatura ridicata folosind functia de coacere cu ventilatie.

Dupa ce colaceii devin aurii ii scoatem din cuptor si acoperim tavile cu un prosop curat pana se mai racoresc, apoi servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Colacei de post cu fulgi de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine cu cartofi

Postat de RODIMUR

Paine cu cartofi

Cartofii se spală, se fierb în coajă, se lasă să se răcească bine, după care se decojesc și se pasează, sau se dau pe răzătoarea mică. Se frământă bine cartofii...

Citeste continuarea

Lipii si paine cu ceapa

Postat de timea

Lipii si paine cu ceapa

Intr-o cana amestecam drojdia, zaharul si 1-2 lingurite de faina si turnam peste ele 100 ml apa calduta. Lasam la dospit aprox 10 minute.  Intr-un vas cernem faina si o amestecam cu sarea....

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.02.2018, 21:25
la 24.02.2018, 21:28
Ce idee buna.Foarte mult imi plac
la 24.02.2018, 21:28
Vreau si eu, un colacel!
la 24.02.2018, 21:34
Ce frumosi mai sunt!
la 24.02.2018, 21:46
Ce bine arata!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking