Colacel dulce cu mac

Postat de ianculubita in Piine
17 Mar 2014 | 3712 vizualizari
Colacel dulce cu mac

Nu este nici paine,nici cozonac,este un colacel pe care noi l-am terminat imediat cat a fost cald

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 4 oua
  • 250 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri zahar
  • 50 g seminte de mac,
  • arome,
  • sare

Mod de preparare

Amestecam laptele caldut cu drojdia, 1 lingurita zahar, putina faina si lasam sa dospeasca. Rasturnam apoi in vasul cu faina cernuta, adaugam 3 oua batute cu sare, arome si restul de zahar. Framantam aluatul adaugand cate putin ulei cald apoi lasam sa creasca. Impartim apoi aluatul in bucati egale, le punem in forme rotunde, deasupra ungem cu galbenus amestecat cu putin lapte, presaram cu mac iar dupa ce a crescut lasam la cuptor pana se rumenesc.

Eu m-am jucat putin si dupa ce l-am uns cu ou, am pus deasupra o forma de taiat mere, am indesat-o putin cat sa se crape aluatul iar dupa ce a crescut am dat-o deoparte

Daca ti-a placut reteta noastra "Colacel dulce cu mac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Colac cu carne si branza

Postat de panacris

Colac cu carne si branza

Pentru chiftele, se amestecă carnea tocată cu oul, usturoiul pisat, pâinea înmuiată în apă rece în prealabil, apoi stoarsă; se asezonează cu sare, piper, boia...

Citeste continuarea

Paine cu branza, cimbru si oregano

Postat de rhapsody

Paine cu branza, cimbru si oregano

1. Punem faina intr-un bol, dam deoparte o cana de faina din cantitatea initiala (vom avea nevoie mai tarziu de ea), facem o adancitura in mijloc, punem drojdia, zaharul si 150 ml apa. Avem grija...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.03.2014, 09:58
ce bun e colacelul
la 17.03.2014, 10:04
bun bun
la 17.03.2014, 10:21
Delicios
la 17.03.2014, 10:22
la 17.03.2014, 10:25
foarte bunnnn

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking