Coltunasi ca la mama acasa

Postat de miha in Dulciuri
9 Mai 2009 | 27761 vizualizari
Coltunasi ca la mama acasa

O reteta ce-mi aduce aminte intotdeauna de copilarie...

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400 g faina
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 250 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri smantana
  • esenta de rom

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron,se face o gaura la mijloc,in care se adauga oul,putina sare,uleiul si 1 cana de apa calduta.Se amesteca pana se incorporeaza toata faina.Daca mai este nevoie se adauga putina apa.

Coca obtinuta se framanta pana nu se mai lipeste de mana si nici de castron.Daca aluatul este prea moale se mai adauga putina faina.

Cand este gata,se intinde pe masa unsa cu faina o foaie subtire,care se taie in patrate sau se decupeaza cercuri cu un pahar.

La mijlocul fiecarei forme se pune cate o lingurita de umplutura,iar marginile se lipesc,dandu-li-se astfel forma de triunghiuri sau de semiluna.Eu am presat si cu furculita sa fiu sigura ca nu se desfac. :))

Coltunasii se fierb in apa cu sare in jur de 15 minute.Se scot pe un platou si se presara cu zahar tos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert clatite cu flori de salcam

Postat de vasimur

Desert clatite cu flori de salcam

Mai întâi spălăm bine florile de salcâm și le lăsăm la uscat pe un prosop de bucătarie. Între timp pregătim scrobul.  Batem bine ouăle cu telul (pentru...

Citeste continuarea

Desert inghetata Orange-Campari

Postat de katty

Desert inghetata Orange-Campari

Amestecam intr-un vas sucul proaspat stors de portocala cu zaharul si Campari. Amestecam cu frisca. Pornim aparatul de inghetata. Turnam amestecul. Peste 20 de minute inghetata va fi gata....

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.05.2009, 00:53
Daa, Miha, si nou ne facea mama mereu!! Dar cu branza sarata, telemea, apoi presarati cu zahar, o nebunieee! Ia s-o pun sa mai faca
la 09.05.2009, 01:00
Da,am facut si cu telemea,dar asta imi place cel mai mult.Iar astazi telemeaua lipsea cu desavarsire de la mine din frigider.
la 09.05.2009, 01:01
Auzi, ma, Miha, dar voi apucati sa mincati tot ce faci tu? )))
la 09.05.2009, 01:03
Da ce crezi mey?Ca la mine e cantina,sa fac pentru vecini?
la 09.05.2009, 01:10

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking