Coltunasi cu aroma de scortisoara

Postat de ANCA in Dulciuri
25 Ian 2010 | 6705 vizualizari
Coltunasi cu aroma de scortisoara

O preluare a retetei Anisoarei, adaptata de mine..:)

Ingrediente

  • 500 g faina tip 000
  • 1 ou
  • 225 ml apa calduta
  • sare
Umplutura:  
  • 500 g branza dulce 
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat
  • jumatate lingurita scortisoara macinata
  • unt
  • smantana
 

Mod de preparare

Faina se amesteca cu putina sare. Oul l-am bautu cu apa calda si am adaugat peste faina, amestecand bine sa se omogenizeze. Apoi am framantat aluatul obtinut pana se dezlipeste de pe mana, cam 10 minute, si l-am lasat de-o parte jumatete de ora.

Umplutura: se amesteca branza cu oul, zaharul, vanilia si scortisoara.

 

Punem o oala cu circa 4 l apa cu putina sare la fiert, pana impaturim toti coltunasii. 

Aluatul se intinde in foaie subtire pe masa tapetata cu putina faina, apoi decupeaza cerculete cu ajutorul unui pahar. Fiecare coltunas se umple cu grija cu branza si se lipeste bine pe margini. Cand obtinem cam 30 coltunasi, ii punem in apa care fierbe, initial vor sta pe fundul oalei, dar se ridica rapid la suprafata! De atunci, in aproximativ 7-10 minute sunt fierti. Se trec rapid sun putina apa rece, apoi se pune unt topit peste ei.

 

Topping: smantana amestecata cu sos de dulceata de nuci verzi:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu aroma de scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cozonac cu stafide si fulgi de migdale

Postat de katty

Cozonac cu stafide si fulgi de migdale

Preparam  maiaua frecand drojdia cu o lingura zahar,putin lapte caldut si faina pana capata consistenta unei smantani. O lasam la cald sa dospeasca. Cernem faina ,facem o adancitura la mijloc...

Citeste continuarea

Reteta de desert duo ciocolata neagra si piersici de gradina

Postat de Constelatialeu

Reteta de desert duo ciocolata neagra si piersici de gradina

Iata cum se prepara Reteta de desert duo ciocolata neagra si piersici de gradina Mousse de ciocolata :  Intr-un castron de inox am pus ciocolata, cele 2 galbenusuri si smantina pt. frisca,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.01.2010, 18:54
Primaaaa!
la 25.01.2010, 19:35
Toppingul face toti banii.
la 25.01.2010, 20:04
Ce buuuuuuuun!
la 25.01.2010, 20:42
la 25.01.2010, 22:34
pt. maine dimineata ar fi perfect!cand ma trezesc sa le gasesc gata coapte.

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking