Coltunasi cu magiun de prune

Postat de Sidy in Dulciuri
22 Ian 2012 | 5802 vizualizari
Coltunasi cu magiun de prune

Destul de rar fac coltunasi , pentru ca familia mea nu este fan paste fainoase...dar acesti coltunasi cu magiun de prune facut in casa , sunt favoritii familiei mele... Aluatul se poate face si la masina de taitei ,dar eu prefer ,de data aceasta, sa-i fac cu mana. Incercati si nu veti regreta.... Se pot umple si cu branza, carne, ciuperci sau ce va place mai mult....

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 200 ml magiun de prune
  • 2 oua
  • 350 ml apa
  • 200 g gris
  • 100 g zahar
  • 4 linguri ulei
  • 1 pliculet zahar vanilat

Mod de preparare

Se face un aluat potrivit de moale, ca si cel pentru taiteii de casa, din faina, oua si 200 ml apa.Se framanta bine, apoi se lasa sa se odihneasca 10 minute, pina beti o cafeluta.

Cu ajutorul sucitorului intindem foaia  destul de subtire.

Pe jumatate din ea , punem din loc in loc , cate putin magiun , apoi cealalta parte, ramasa goala, o pliem peste partea cu majun.

Cu ajutorul unui pinten , taiem coltunasii patratele.

Punem la fiert 3 l apa cu putina sare si in momentul in care apa clocoteste punem coltunasii in apa.Ii lasam sa fiarba 8-10 minute pina se ridica toti la suprafata.

Ii strecuram de apa , lasam un jet de apa rece peste ei, apoi ii lasam sa se scurga bine.

Intr-o cratita punem 2 linguri de ulei la incins , adaugam coltunasii , stingem focul si ii amestecam cu grija. Lasam sa stea acoperiti .

Celelalte 2 linguri de ulei le punem la incins intr-o tigaie , adaugam grisul pe care il calim amestecand continuu cu o lingura de lemn sau silicon ,pina cand acesta se prajeste , schimbandu-si culoarea.

In acel moment adaugam 150 ml apa si amestecam continuu, pina se evapora apa.

Adaugam zaharul dupa gust si zaharul vanilat.

Rasturnam grisul peste coltunasi , amestecam usor si daca doriti, la servire puteti adauga deasupra putin zahar praf.

Pofta mare !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu magiun de prune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Taște cu magiun

Postat de danakarin

Taște cu magiun

Din ouă, făină si un praf de sare frământăm un aluat elastic de tăiței. Il împărțit în două, o parte o lăsam să se odihneasca acoperită cu folie, cealaltă o...

Citeste continuarea

Coltunasi cu magiun

Postat de alinutza1983

Coltunasi cu magiun

Pregatim intai aluatul , astfel: spargem oul , adaugam peste apa, se amesteca totul si la final se va pune un praf de sare si faina cernuta ( cat cuprinde); se framanta un aluat potrivit de tare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2012, 09:23
la 22.01.2012, 09:44
tare buni.
la 22.01.2012, 10:17
vaai ce bun ! Pastreaza-mi si mie, te rog !!
la 22.01.2012, 10:35
bun
la 22.01.2012, 11:26
vreau si eu

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking