Ingrediente
- 100 ml apa
- 100- 120 g faina
- esenta de vanilie
- un praf de sare
- o lingurita zahar
- gem acrisor - pentru umplutura
Pentru decor:
- 50 g pesmet
- 2 linguri zahar
- un praf de scortisoara
Mod de preparare
Amestecam apa cu faina,sarea si zaharul, sa ne iasa un aluat potrivit de moale , pe care il lasam 10-15 minute sa se odihneasca.
Intindem o foaie subtire si taiem patrate sau triunghiuri , le umplem cu o lingurita cu gem , le impaturim si le presam pe margini cu o furculita.
Punem o oala cu apa si sare la fiert, iar cand da in clocot adaugam coltunasii si ii fierbem 15 minute.
Pesmetul il prajim in 2 linguri cu ulei ,pana devine maroniu. Il amestecam apoi cu zaharul si scortisoara.
Scoatem coltunasii cu o paleta, ii scurgem bine de apa si ii trecem prin amestecul de pesmet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi de post cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|