Coltunasi de post cu gem

Postat de Julie in Mancaruri de post
2 Iul 2010 | 12769 vizualizari
Coltunasi de post cu gem

Ingrediente


  •  100 ml apa
  • 100- 120 g faina
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • o lingurita zahar
  • gem acrisor - pentru umplutura

 Pentru decor:

  •  50 g pesmet 
  • 2 linguri zahar
  • un praf de scortisoara 


Mod de preparare

Amestecam apa cu faina,sarea si zaharul, sa ne iasa un aluat potrivit de moale , pe care il lasam 10-15 minute sa se odihneasca.
Intindem o foaie subtire si taiem patrate sau triunghiuri , le umplem cu o lingurita cu gem , le impaturim si le presam pe margini cu o furculita.
Punem o oala cu apa si sare la fiert, iar cand da in clocot adaugam coltunasii si ii fierbem 15 minute.

Pesmetul il prajim in 2 linguri cu ulei ,pana devine maroniu. Il amestecam apoi cu zaharul si scortisoara.
Scoatem coltunasii cu o paleta, ii scurgem bine de apa si ii trecem prin amestecul de pesmet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi de post cu gem" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Papricas de cartofi

Postat de ianculubita

Papricas de cartofi

In cratita cu ulei incins calim ceapa, adaugam cartofii curatati si taiati cubulete, ardeiii taiati suvite, 1lingurita de sare, 1-2 cani cu apa cat sa acopere cartofii si lasam sa fiarba incet cu...

Citeste continuarea

Foietaj cu ciuperci si masline reteta delicioasa de post

Postat de mirela0911

Foietaj cu ciuperci si masline reteta delicioasa de post

Cum se prepara Foietaj cu ciuperci si masline reteta delicioasa de post Aluatul se lasa la temperatura camerei pentru a se dezgheta. Se curata ciupercile si se spala. Se taie in felii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.07.2010, 17:04
Pentru ca e vineri , va invit la un desert de post.
la 02.07.2010, 17:24
eu prima
la 02.07.2010, 17:28
Sa ai pofta ,Lia!
la 02.07.2010, 20:09
la 02.07.2010, 21:42
ce bine arata

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking