Compot de caise

Postat de rocsi_1612 in Sirop / Compot
16 Iul 2010 | 4186 vizualizari
Compot de caise

Ingrediente

  • 2,5 kg caise( dar sa nu fie coapte prea tare)
  • 20 linguri de zahar
  • apa
  • putin conservant

Mod de preparare

Caisele se pun sub jetul de apa si se spala din abundenta.

In borcane de 800 de gr se pun cate 4 caise (mie mi-a iesit 10 borcane de asta am si specificat cantitatea de zahar,pentru ca pun 2 linguri la borcan...este suficient).

Se ia un borcan tot de 800 gr,si se umplu cam 9 borcane cu apa ,care se pun intr-o oala.

petse apa se pun cele 20 de linguri de zahar.

se pune oala pe foc si se face siropul,pana ce se topeste zaharul.

cand acesta s-a topit se distribuie in borcane peste caise.

deasupra se pune cate un strop de conservant si se inchid bine capacele.

intr-o oala mai larga se pune apa cam pe 3 sferturi,se inveleste fiecare borcan in hartie,se aseaza in oala cu apa si se pun  la sterilizat cam 50-60 min.deasupra borcanelor se pune si un prosop de bucatarie.

se sterilizeaza la foc potrivit.

cand sunt gata se inchide aragazul,se lasa acolo in oala pana a2a zi.

apoi se dau la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de caise" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert tort cu ciocolata si caise

Postat de momo121

Desert tort cu ciocolata si caise

Pentru blatul vanilat:          Separam ouale, albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat, iar cand am optinut o bezea ferma si lucioasa,...

Citeste continuarea

Desert tort cu mousse caise si ciocolata alba

Postat de katty

Desert tort cu mousse caise si ciocolata alba

Pregatim mai intai jeleul de caise. Hidratatam gelatina in 60 ml sirop de la compot. Infierbantam restul siropului intr-un ibric, il dam jos de pe foc si punem gelatina hidratata. Mixam bine...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Comentarii

la 16.07.2010, 23:08
la 16.07.2010, 23:27
de ce nu se vede zeama galbena?au fost doar parguite caisele ?
la 16.07.2010, 23:48
Hmmmm, aromele copilariei!
la 17.07.2010, 10:59
multumesc fetelor..cum adica parguite?le-am spalat si le-am sterilizat km o ora ...abia sunt facute de asta...peste cateva zile isi schimba culoarea ...
la 17.07.2010, 11:00
la fel si compotul de piersici am facut anul trecut..si atunci cand abia le facusem tot asa aveau culoare si dupa cateva zile aveau o culoare minunata...

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking