Compot de caise

Postat de Julie in Sirop / Compot
8 Aug 2010 | 6529 vizualizari
Compot de caise

reteta usor de preparat de compot

Ingrediente

  • Pentru compot avem nevoie de:
  • caise mai tari, nu foarte coapte
  • zahar - cate 4 linguri pentru fiecare borcan.

Mod de preparare

Caisele se spala si se pun in borcanele spalate si sterilizate in cuptor
sau prin fierbere in apa.

In fiecare borcan se pun cate 4 linguri cu zahar, apoi se umplu cu apa.
Se aseaza capacele si se scutura borcanele pentru a se dizolva putin zaharul.
Zaharul ramas se va dizolva la fiert.

Se pun borcanele in cuptorul aragazului,pe gratar. Dedesupt se pune o tava cu apa. Se lasa compotul la foc potrivit timp de 30 minute.
Borcanele se lasa sa se raceasca in cuptor apoi sunt gata de depozitat in camara.

Dupa aceeasi metoda preparam si compotul de piersici sau nectarine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de caise" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort cu ciocolata si caise

Postat de momo121

Desert tort cu ciocolata si caise

Pentru blatul vanilat:          Separam ouale, albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat, iar cand am optinut o bezea ferma si lucioasa,...

Citeste continuarea

Desert tort cu mousse caise si ciocolata alba

Postat de katty

Desert tort cu mousse caise si ciocolata alba

Pregatim mai intai jeleul de caise. Hidratatam gelatina in 60 ml sirop de la compot. Infierbantam restul siropului intr-un ibric, il dam jos de pe foc si punem gelatina hidratata. Mixam bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.08.2010, 14:15
Am mai bagat ceva in camara!
la 08.08.2010, 14:16
Dai si la mine un borcanel? Las 5 furcu!
la 08.08.2010, 14:19
Un borcanel pe 5 furcu...mi se pare rezonabil!
la 08.08.2010, 15:03
la iarna vin la tine sa-mi dai si mie un borcanel ca eu dau acuma 5 furci
la 08.08.2010, 16:15
si eu am facut dar cu nectarineacum 2 sapt dar facem schimb vreisuper 5 furcu

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking